2024. március 29. - Auguszta

"Óriási gond" a Parlamentben

Spanyolországban nincs pardon a parlamentben a képviselőknek felszolgált Coca-Cola terén: az üdítő kizárólag spanyol földön készülhet, nem pedig Lengyelországban, mint eddig.
2009. október 25. vasárnap 19:07 - HírExtra
José Bonót, a képviselőház szocialista elnökét egy újságíró figyelmeztette a törvényhozás ital-automatáiban fellelhető kólás dobozok lengyel eredetére.

A honatya "nem hivatalos megbeszélés" keretében azonnal riasztotta a parlament élelmezéséért felelős céget, és "azt ajánlotta neki, hogy cseréljék le spanyolra a kólás dobozokat" - közölte a hét végén a házelnök szóvivője, megerősítetve az el Mundo című napilap értesülését.

"Ez az ajánlás kizárólag azt szolgálta, hogy a fogyasztó spanyolul olvashassa a dobozokra írt táplálkozástudományi információkat" - mondta a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy nem a termék származásával van gond.

Az El Mundo szerint José Bono elmagyarázta Arturo Fernandez cégvezetőnek - aki néhány eurócentet spórolt a lengyel termék megrendelésével - hogy "nem helyes, hogy a +spanyolok házában+ nincsen spanyol Coca-Cola". Azt is mondta még a jobbközép napilap szerint, hogy "támogatni kell a spanyol vállalatokat".

A vállalkozó nyilvánosan kért bocsánatot. Azóta a 350 spanyol képviselő tudja, hogy "made in Spain" Coca-Colát iszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását