2024. április 25. - Márk

Koncert a Rock and Roll hírességek csarnoka 25. születésnapján

Rég nem látott egyszerre ennyi világsztárt a New York-i Madison Square Garden: világhírű zenészek a Rock and Roll hírességek csarnokának 25. születésnapja alkalmából adtak több mint ötórás koncertet, többek közt Bruce Springsteen, Stevie Wonder, Sting, B.B. King és a Simon and Garfunkel, valamint Jerry Lee Lewis fellépésével.
2009. október 30. péntek 12:01 - HírExtra
A zenészek szokatlan felállásokkal nyűgözték le a hallgatóságot: Stevie Wonder Stinggel énekelt együtt, a két énekes Wonder Higher Ground, illetve Sting Roxanne című dalát adta elő. Bruce Springsteen és az elmaradhatatlan E Street Band Roy Orbison világslágerét, a Pretty Womant énekelte. Sting is "kölcsönvett" egy dalt, ő Bob Dylan Blowing in the Wind című számát játszotta el.

A koncerten B.B. King is részt vett, a 84 éves legenda Stevie Wonder oldalán a The Girl is Gone című dalt adta elő. Wonder Michel Jacksonról is megemlékezett, csakúgy, mint a fiatal John Legend, akivel Wonder az 1987-es The Way You Make Me Feelt énekelte.

Az est folyamán újra együtt játszott Paul Simon és Art Garfunkel, a páros olyan régi világslágereiből válogatott, mint a Mrs Robinson, a Cecilia, a The Sound of Silence vagy a The Boxer.

A csütörtök esti koncert legnagyobb meglepetése kétségkívül Jerry Lee Lewis volt: a 74 éves zenész természetesen eljátszotta egyik legnagyobb klasszikusát, a Whola Lotta Shakin, Going Ont. Az idén 40 éves Woodstock fesztivál emléke előtt tisztelegve színpadra állt a Crosby, Stills and Nash is.

A Rock and Roll hírességek csarnoka pénteken is ünnepel, akkor olyan hírességeket várnak a színpadra, mint Aretha Franklin, a U2, a Metallica, Lenny Kravitz és Annie Lennox.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását