2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Varázslatos hétvége

A Corodini Országos Bűvész Egyesület megrendezte XXII. bűvésztalálkozóját. A két napos rendezvényen a jelentkező bűvészek egy verseny keretein belül mérték össze tudásukat. Az érdeklődők kellékek vásárlásával, és trükkök tanulásával kellemesen tölthették idejüket.
2009. november 1. vasárnap 17:19 - Kovács Péter
2009-ben huszonkettedik alkalommal, október 24-25-én rendezték meg a Corodini Kupát, mely már évtizedek óta hazánk egyik legnépszerűbb és legnagyobb kaliberű bűvész rendezvénye. Ebben az évben a bűvészvilág olyan kiemelkedő alakjait hívták meg, mint Hajnóczy Soma, az idei év bűvész világbajnoka, de rajta kívül többek között az olasz Davidoff is bemutathatta tudását.

A különböző kategóriákban a következő eredmények születtek:
Mikromágia junior:
I. hely - Jakubinyi Márk - (331 pont – 82,7%)
II. hely - Kiss László - (252 pont – 63%)
Mikromágia felnőtt
I. hely - Csirmaz András - (355 pont – 88,7%)
II. hely - Tóth Kim Móric - (340 pont – 85%)
Mentál
I. hely - Sajnos nem született első hely, ugyanis nem volt versenyző, aki elérte volna az első helyezettnek megfelelő pontszámot
II. hely - Magyar László - (314 pont – 78,5%)
III. hely - Gyertyán Balázs - (290 pont – 72,5%)
Szinpadi bűvészet junior:
I. hely - Malita Eduárd - (358 pont – 89,5%)
II. hely - Horváth Benjamin - (352 pont – 88%)
III. hely - Tar Milán - (313 pont – 78,2%)
Szinpadi bűvészet felnőtt:
I. hely- Zsiga Edward - (332 pont – 83%)
A meghívottak gálaműsor keretein belül színpadi-, mikro- és mentál-bűvészet kategóriában mutatták be varázslatos trükkjeiket. Szemináriumokon a bűvészet iránt érdeklődők, de akár a bűvészek is sok újdonságot láthattak. Szemináriumot tartott például Szabó G. Gábor kártyabűvész, de az Underground Magic csapat is részt vett az oktatásban. A gálaműsorral, kellékvásárral és szemináriumokkal egybekötött rendezvényen az arra jelentkezők összemérhették tudásukat mikro-, színpadi- illetve mentál-mágia kategóriában.

Változatos programok

A rendezvény első napján az oda ellátogatók részt vehettek a Houdini emlékkiállításon, egy új bűvészkellékeket bemutató előadáson, mini-szemináriumokon, melyeken trükköket és ötleteket tanulhatnak el szakértőktől, valamint fináléként megnézhették a Close-up gálaműsort.

A vasárnap elsősorban az izgalmas versenyről szólt. Erre a versenyezni vágyók korlátozott számban húsz főre limitálva jelentkezhettek, már több mint egy hónappal a rendezvény előtt.

Délelőtt tíz órakor kezdődött a megmérettetés, ami délután háromig tartott. Minden résztvevő megpróbálta elérni a maximális 400 pontot (1. helyhez 80%, 2. hoz 75%, 3. hoz 70%, a nagydíjhoz 85% kellett).


Grand Prix (nagydíj): Malita Eduard

A Figaro bűvészbolt Magyarország legelismertebb bűvészboltja, ahonnan szinte minden bűvész elindul, különdíjjal jutalmazta Tóth Kim Móricot és Horváth Benjámint.

A Corodini gyűrűt, melyet minden évben más kap, idén Hajnóczy Soma kapta, aki bemutatta díjnyertes műsorát, amit a nézők álló ovációval fogadtak.

A szervezők elmondása szerint az utóbbi évek egyik legjobb gálája volt idén, melyről a teltház is tanúbizonyságot tesz.

Reméljük a program jövőre is hatalmas sikereket fog aratni. Ezúton szeretnénk gratulálunk a nyerteseknek, és a szervezőknek, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre ez a varázslatos hétvége.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását