2024. április 25. - Márk

Beiktatták a CEU új rektorát

Beiktatták ünnepélyes keretek között a Közép-európai Egyetem (CEU) negyedik elnök-rektorát, John Shattuck nemzetközi emberjogi vezetőt és jogtudóst hétfőn Budapesten.
2009. november 2. hétfő 18:10 - HírExtra
Az intézmény tájékoztatása szerint John Shattuck augusztus 1-je óta a Közép-európai Egyetem negyedik elnök-rektora. Karrierje több mint három évtizedet ölel fel a felsőoktatás, a nemzetközi diplomácia, a külpolitika és az emberi jogok területén.

A rektor Bill Clinton korábbi amerikai elnök kormányában a demokrácia, az emberi jogok és a munkaügy helyettes-államtitkári posztját töltötte be. Jelentős szerepet játszott a Ruandában és a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket vizsgáló Nemzetközi Büntetőtörvényszék létrehozásában, az ENSZ által felügyelt nemzetközi együttműködés kötelékében a demokratikusan megválasztott kormány visszaállításában Haitiben, a daytoni békeszerződés tárgyalásában és más, a boszniai háború befejezésére tett erőfeszítésekben.

Ezt követően az Egyesült Államok Cseh Köztársaságban akkreditált nagykövete lett. Megkapta a Bostoni ENSZ Társaság Nemzetközi Emberi Jogok Díját, az Amerikai Ügyvédi Kamara Közép-Kelet-Európai Jogi Intézetének Nagyköveti Díját. John Shattuck három könyv szerzője.

A Közép-európai Egyetem Magyarországon engedéllyel működő nem állami fenntartású egyetem. Az intézmény idén szeptemberben 19. tanévét kezdte meg. A mostani tanévben több mint 100 országból 541 új diák csatlakozott a doktori, másodéves mesterképzés és az egyetemi alapképzésben résztvevő hallgatókhoz. Az egyetemen jelenleg több mint 1600 diák tanul; és összesen 100 országból már 8500 végzett hallgatója van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását