2024. április 19. - Emma

Obama: a munkaerőpiac még szűkülni fog

Barack Obama elnök hétfőn figyelmeztetett, hogy újabb munkahelyek fognak megszűnni az elkövetkező hetekben-hónapokban, ugyanakkor hangsúlyozta, januári beiktatása óta jelentősen javult a gazdaság állapota az Egyesült Államokban.
2009. november 3. kedd 06:46 - HírExtra
Obama gazdasági tanácsadóival való megbeszélése előtt a Fehér Házban arról beszélt: lehangolónak tartja, milyen gyors ütemben folytatódik a munkahelyek megszűnése. Azt mondta, a munkaerőpiacon nem várható javulás hamar.

Az elnök értékelése szerint az amerikai gazdaság már nincs a szakadék szélén, a mély válság után rálépett a stabilizálódás útjára, de még hosszú utat kell megtenni, és új modelleket kell találni a jövőbeni növekedéshez.

Azt mondta, a változást nem lehet elérni egyik pillanatról a másikra, és kifejezte kormánya eltökéltségét: nem nyugszik addig, amíg nem jár sikerrel, amíg nem keletkezik annyi állás, amennyire a gazdasági növekedéshez szükség van.

Értékelése szerint a múltbeli amerikai növekedést részben "az adósság húzta", ez viszont többé nem lehetséges. Amikor rekord nagyságú az államháztartás hiánya, mert a kormány óriási összegeket költ a gazdaság élénkítésére, létfontosságú, hogy új, innovatív eszközöket találjanak a növekedés finanszírozására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását