2024. április 20. - Tivadar

A Calle 13 lett a Latin Grammy nagy nyertese

A Calle 13 elnevezésű Puerto Ricó-i duó mind az öt jelölését díjra váltotta a csütörtök esti Latin Grammy-díjkiosztó ceremónián Las Vegasban.
2009. november 7. szombat 08:38 - HírExtra
A gálaműsor kicsit megkésve kezdődött, mivel az év zenei személyiségeként előző este kitüntetett mexikói Juan Gabriel negyven percig énekelt egyfolytában, s a közönség még az után sem akarta elengedni. "Mexikóért!" - kiáltott fel Gabriel, magasba tartva a Latin Recording Academy díját.

A legjobb női popénekesi album díját az olasz Laura Pausini nyerte, aki En Cambio No című dalával nyitotta meg a díjátadó ceremóniát.

A legjobb férfi popalbumért, a No Se Si es Baires o Madrid című lemezért Fito Paezt díjazták.

A Calle 13 megkapta az év legjobb albumáért és a legjobb városi zenei albumért járó elismerést is. A díjat átvevő Rene Perez, aki a Residente művésznevet használja, az idő szűke miatt az októberben elhunyt argentin folkénekesnek, Mercedes Sosának ajánlotta az elismerést: "Nyugodjék békében. Tapsoljanak Mercedes Sosának." Sosáról egy rövidfilm levetítésével is megemlékezett a gála, s Cantora 1 albumával a legjobb folk album díját nyerte el.

Residente és féltestvére, a Visitante néven zenélő Eduardo Cabra az év legjobb felvételének díját is elvitte a No Hay Nadie Como Tu című számmal, amelyen a Calle 13 párosa két mexikói rockerrel dolgozott együtt.

A ceremónia során a Puerti Ricó-i duó előadta La Perla című ódáját, amelyet egy San Juan-i tengerparti nyomornegyedhez írtak. Az előadás fényét Ruben Blades legendás salsatáncos és a Cirque du Soleil táncosai emelték. A La Perla a legjobb rövid zenei videó díját vitte el az est folyamán.

Az év dalának Luis Fonsi előadásában az Aqui Estoy Yo című számot választották.
A tizedik évfordulójához érkezett Latin Grammyn összesen 49 díjat kaptak az előadók - bár ezek zömét egy korábbi díjátadó keretében nyújtották át. A változatos kategóriák az amerikai kontinens tradicionális zenei világának különbözőségét tükrözik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását