2024. május 17. - Paszkál

U20-as labdarúgó-válogatott elismerése

Nagyszabású ünnepség keretében köszöntötték és díjazták hétfőn a telki edzőközpontban az U20-as labdarúgó-válogatottat, amely alig egy hónapja bronzérmes lett az egyiptomi világbajnokságon.
2009. november 9. hétfő 19:35 - HírExtra
A stáb valamennyi tagja, a játékosok, a szponzorok és a torna elejétől helyszínről tudósító újságírók egyaránt emlékplakettet vehettek át a magyar szövetség (MLSZ) elöljáróitól, továbbá az MLSZ elnökségének múlt csütörtöki döntése értelmében a gárda korábbi edzői, Both József és Sisa Tibor a Magyar Labdarúgásért érdemérem ezüst-, míg Egervári Sándor jelenlegi tréner a díj aranyfokozatát vehette át.

Scheer Sándor elnökségi tag, aki Veres Tiborral a kezdetektől személyesen szponzorálta a csapatot, átadta Koman Vladimirnek az együttes kiemelkedő teljesítményéért járó 80 millió forintos prémiumról szóló csekket, amelyből 20 millió járt a csoportgyőzelemért, s további 20-20 milliót ért a nyolcad- és negyeddöntőben, illetve a bronzmérkőzésen aratott győzelem.

"Azt hittem egy nullával több lesz a csekken, de ez is jó - viccelődött Koman Vladimir, aki dedikált mezt adott viszonzásul Scheernek. - Büszkék vagyunk magunkra, mert úgy érezzük, hatalmas sikert értünk el, de egy nappal se maradtunk volna tovább Egyiptomban, már nagyon vártuk, hogy hazaérkezzünk".

Elsőként Szepesi György köszöntötte a csapatot: az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke kijelentette, az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki cím óta nem érte ekkora öröm a magyar szurkolókat. Kiemelte, hogy számára a futball örök szerelem, s az tetszett neki különösen, hogy mindvégig látta a tüzet a futballistákban, s az utolsó percig küzdöttek, ez vezetett eredményre.

"A Honduras elleni nyitómeccsen elszenvedett kínos, 3-0-ás vereség után Koman Vladimir csapatkapitány azt kérte, hogy a játékosok edzők nélkül üljenek le átbeszélni a történteket. Egervári Sándortól fantasztikus pedagógiai húzás volt, hogy ehhez hozzájárult" - adta meg a siker titkát az egykori kiváló sportriporter, aki nem mulasztotta el felidézni a magyar labdarúgás legemlékezetesebb sikereit és dobogós helyezéseit.

Dunai Antal csapatvezető szintén úgy vélte, a megalkuvás nélküli játék vezetett sikerre, a csapat vesztett állásban is hitt magában, s a lefújás pillanatáig nem adta fel a küzdelmet.
"Történelmi példával élnék. A spártaiak 300 hős katonája Leonidasz vezetésével vereséget szenvedett a több tízezres perzsa seregtől, de ez a hőstett példát mutatott és erőt adott egész Spártának, amely később a négyszeres túlerőben lévő perzsákat legyőzte a döntő csatában. Az U20-as válogatott fogalom lesz, mindig pozitív példaként fogják emlegetni" - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök.

Hozzátette, egy igazi csapat erőn felül tud teljesíteni, s egy ilyen kis ország is ki tud törni, mint azt ez az együttes bebizonyította. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy minden nap meg kell mutatni, hogy jó csapatot alkotnak, nem szabad megelégedni egy pillanatra sem, mert rögtön jön a következő kihívás, mint például a pénteki U21-es Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés az olaszok ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását