2024. május 13. - Szervác, Imola

Az ellátást nem befolyásolja az EMFESZ körüli helyzet

A szaktárca rendelkezésére álló információk alapján az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi Kft. fogyasztóinak ellátását nem veszélyezteti a cég körül szerdán kialakult helyzet, így a lekötött gázmennyiséget a gázkereskedő minden fogyasztója megkapja - közölte a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM).
2009. november 12. csütörtök 12:18 - HírExtra
Az EMFESZ-nél szerdán házkutatást tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) munkatársai a cég eladásával kapcsolatban, a házkutatás után pedig különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárás alá vonták és őrizetbe vették Góczi Istvánt, az EMFESZ vezérigazgatóját.

A rendszerirányító FGSZ Földgázszállító Zrt. tájékoztatása szerint a földgázrendszerben eddig nem jelentkezett zavar, minden fogyasztó korlátozások nélkül kap gázt - olvasható a KHEM közleményében.

A Magyar Energia Hivatal, jogkörénél fogva fokozottan ellenőrzi az EMFESZ tevékenységét, és a vállalat körül kialakult helyzetet.

Az NNYI még 2009. május 25-én rendelt el ismeretlen tettes ellen nyomozást különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt, a liberalizált magyar gázpiac egyik legnagyobb szereplője, az EMFESZ tulajdonosváltásával kapcsolatban.

Az MTI korábban hírt adott arról, hogy az EMFESZ a Dmirtij Firtas ukrán üzletember érdekeltségébe tartozó ciprusi bejegyzésű Mabofi Holding tulajdonából - a cégjegyzék szerint 2009. április 28-án - a svájci Zug kantonban bejegyzett RosGas AG tulajdonába került, mindössze egy dollárért. A tranzakcióban eljáró Góczi István, az EMFESZ vezérigazgatója 2004. októberében a Mabofi tulajdonosi döntése alapján kapott meghatalmazással írta alá az adásvételi szerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását