2024. április 25. - Márk

Sissi és a divat

Erzsébet királyné néhány krinolinos, gyönyörű kosztümjének "újraálmodott", rekonstruált változata, valamint eredeti ruhadarabok és a királyné képeinek reprodukciói várják az érdeklődőket a Gödöllői Királyi Kastélyban szombaton nyíló időszaki kiállításon.
2009. november 12. csütörtök 10:13 - HírExtra
A fennmaradt emlékek szerint Erzsébet királyné kora egyik legszebb asszonya volt. Sudár alakjával, karcsú derekával elbűvölte kortársait, a legelőkelőbb párizsi, bécsi és pesti szabók versengtek azért, hogy ruhát varrhassanak neki. Nem volt "divatdiktátor", mégis sokan utánozták hajviseletét, öltözködési stílusát, s számos festmény, fénykép is megőrizte már-már utolérhetetlen eleganciáját - mondta el Holub Katalin, a kastély szóvivője az MTI-nek.

A fellelt dokumentumok alapján Czédly Mónika, a D,Elia szalon vezető tervezője újraálmodta és az egykori anyagokhoz hasonló kelmékből rekonstruálta a királyné néhány ruhadarabját. Ezek mellett néhány eredeti ruhát is megtekinthetnek az érdeklődők.

A közönség számára divatbemutatót tartanak a megnyitó után, szombaton 20 órától. A múzeumok őszi éjszakájának alkalmából nyíló különleges tárlat első estéjén F. Dózsa Katalin művészettörténész, a kiállítás kurátora, majd Czédly Mónika avatja be a királyné öltözködési szokásaiba, valamint a kastély Lónyay- és Lovas termeiben látható habkönnyű csodák rejtelmeibe a nagyközönséget. A kiállítás január 3-ig látogatható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását