2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kivonul a Sláger tulajdonosa Magyarországról

Kivonul Magyarországról szerdáig a Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa.
2009. november 20. péntek 20:57 - HírExtra
Megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort, amikor az Emmis-csoport bejelentette a kivonulást a magyar piacról - mondta Heal Edina, a Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója. A Sláger Rádió 12 év után, szerda éjfélkor távozott hazai éterből, miután az econet-csoporthoz tartozó FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az október 28-i - mindkét korábbi koncesszió-birtokos által bíróságon megtámadott - ORTT-határozat a következő hét évre osztotta ki a két műsorszolgáltatási jogosultságot.

Már a döntés utáni napokban több médiainformáció jelent meg arról, hogy a Sláger és a Danubius rádiók tulajdonosai keresnek olyan fővárosi frekvenciát vagy rádióhálózatot, amelyen tovább sugározhatnának. A Slágerrel hírbe hozott Rádió1 és a Roxy a múlt héten még cáfolta, hogy tárgyalnának, a Pont FM pár napja azt közölte, több vasat tartanak a tűzben, de a "legkevésbé" a Slágerrel tárgyalnak.

Pénteken megjelent nyilatkozatában Alexander Skvortsev, a Roxy-t működtető társaság ügyvezetője arról beszélt az MTI-nek: a múlt héten megkereste őket a Sláger menedzsmentje, és egyeztetésekbe kezdtek a kooperációról; arról volt szó, hogy a Sláger neve és műsora jelenne meg a Roxy frekvenciáján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását