2024. május 3. - Tímea, Irma

Societas VS. Fidelitas - a nagyok kicsiben

Oroszvári Péter, a Societas országos alelnöke szerint zavarkeltés és rémhírterjesztés a szombathelyi Fidesz és Szakály Gábor szombathelyi Fidelitas-elnök célja. Ezt a Fidesz szombathelyi szervezetének szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva közölte a politikus.
2009. november 25. szerda 19:17 - HírExtra
Lazáry Viktor, a Fidesz szombathelyi szervezetének szóvivője és Szakály Gábor, a Fidelitas szombathelyi elnöke, önkormányzati képviselő a városi rendőrkapitányság előtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatót, ahol bejelentették: személyes adatokkal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tettek.

Állításuk szerint Societas egyik vezetője Németh Gábor, a Societas baloldali ifjúsági szervezet budapesti VII. kerületi szervezetének elnöke rejtett video- és hangfelvételeket készített a Fidesz szombathelyi vezető politikusairól, és a felvételeket meghamisítva, azokkal manipulálva egy lejárató célú filmet állítottak össze, amelyet feltöltöttek egy videomegosztó portálra.

Szakály Gábor a sajtótájékoztatón felszólította mások mellett Oroszvári Pétert, nyilatkozzon arról, adott-e megbízást a Societashoz tartozó fiataloknak hogy a Fidesz helyi politikusait "zaklassák", ha pedig köze van az ügyhöz, "távozzon a közéletből".

Oroszvári Péter közleménye szerint Szakály Gábor jobban tenné, ha saját büntetőügyével foglalkozna, ugyanis - mint írta - 2008 óta garázdaság és könnyű testi sértés miatt folyik ellene eljárás.

"Jó lenne, ha tisztázná magát végre az ügyben és mondvacsinált okokkal nem akadályozná a bírósági szakaszban lévő ügy tisztázását és lezárását. Sokat elárul a szombathelyi Fidesz állapotáról, hogy egy büntetőügyben érintett képviselőjét állítja ki a városi rendőrkapitányság elé mocskolódni" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Societas alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását