2024. május 14. - Bonifác

Friss! Lövöldözés a pécsi egyetemen

Lövöldöztek a Pécsi Tudományegyetem egyik épületében csütörtök délelőtt, az esetnek valószínűleg sérültjei is vannak.
2009. november 26. csütörtök 13:02 - HírExtra
Halálos áldozata is van a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) történt csütörtök délelőtti lövöldözésnek - közölte újságírókkal a helyszínen Győrffy Zoltán, a PTE szóvivője. Az elhúnyt az előzetes információk szerint egy orvostanhallgató.

Az MTI munkatársának helyszíni információi szerint egy 23 éves fiatalember rontott be a PTE biofizikai kutatóintézetének épületébe, és ott - még nem tudni, milyen fegyverrel - lövöldözni kezdett.Két ember életveszélyesen, egy súlyosan, egy másik pedig könnyebben megsérült a lövöldözésben.

A támadót a rendőrök elfogták.

Konrád Ildikó, a kutatóintézet munkatársa a helyszínen az MTI-nek elmondta, hogy az épület közelében állt, amikor több lövést hallott. Később egy diáklány szaladt ki a kutatóintézetből, és azt kiabálta, hogy egyik csoporttársa lövöldöz odabenn.

A rendőrség nagy erőkkel helyszínel a kordonnal körülvett épületben. Az ügy részleteiről az egyetem és a rendőrség is későbbre ígért tájékoztatást.

A bama.hu helyszíni tudósítójának információi szerint a lövöldöző személy háromszor lőtte melbe az illetőt. Az elkövető a négyszáz ágyas klinikára menekült, ahol végül feladta magát.

Hivatalos programját megszakítva azonnal a pécsi lövöldözés helyszínére indult Hiller István oktatási miniszter - közölte Petrák Béla, az oktatási tárca sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel. A tárca vezetője tájékozódott a sérültek állapotáról és részvétét fejezi ki az elhunyt egyetemi hallgató hozzátartozóinak.

A fegyver


Maroklőfegyverrel lövöldözött a gyógyszerészhallgató közölte helyszíni sajtótájékoztatóján Bojtor Bernadett, a városi rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön, kora délután.

A 23 éves fiatalember halálos áldozata is férfi. Bojtor Bernadett elmondta, hogy a lövöldöző elmenekült a kutatóintézetből, és a közeli klinikára ment, ahonnan telefonon feladta magát, így húsz percen belül elfogták.

A fiatalember kihallgatása még tart. A rendőrség vizsgálja a körülményeket: azt, hogy miképpen juthatott fegyverhez a tettes, valamint azt, pontosan hol és hogyan követte el tettét - közölte a szóvivő.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását