2024. május 2. - Zsigmond

Kiszel Tünde és a Mikulás

A dekoratív médiaszemélyiség megosztja a HírExtra olvasóival a Mikulással kapcsolatos élményeit. Megtudhatjuk, hogy miként telt gyerekkorában a készülődés, Donatella várja-e a nagyszakállút, és Tünde még egy pikáns dolgot is elárul.
2009. december 1. kedd 07:57 - Győry S. József
Melyik a legkedvesebb, Mikulással kapcsolatos emléke?

Számomra mindegyik emlékezetes, de természetesen a gyerekkori emlékek a legmeghatározóbbak. Amikor gyerek voltam, drága jó édesanyám mindig gondosan készült a nagy napra, és egyszerűen varázslatos élmény volt hinni a Mikulásban. Már napokkal előtte kipucoltam a cipőmet-csizmámat, amit ötödikén este kitettük a nővéremmel együtt az ablakba, és akkor vártuk, hogy megérkezzen. Általában lementünk a játszótérre, és amikor visszaértünk, az ablakban volt a mikláscsomag. Mindig kaptunk finom édességeket, csokimikulást, csizmát, mandarint, almát, mogyorót. Nagyon jó volt!

Gondolom Donatella is nagyon várja már december 6-át.

A kislányom is nagyon várja a Mikulást, de csak egy játékot fog hozni, a többit a Jézuska hozza majd. Ám nagyon készül rá, és várja, egyszerűen csodás érzés látni a kislányom szemében ezt a boldogságot. Az ilyen pillanatokért érdemes élni!

Hány éves koráig hitt a Mikulás létezésében?

Olyan 10-11 éves koromig. Bevallom, akartam is hinni benne, hiszen olyan szép volt. Mikor hallottam hogy nem létezik, én kiálltam a Mikulás mellett, és mondtam, hogy „de! Mikulás létezik!” Azt szeretném, ha a kislányom is sokáig hinne a Mikulásban. Persze a hagyományt most is tartjuk, nagyon szép szokásnak tartom.

Mit tud a valódi Mikulásról, azaz Szent Miklós püspökről?

Jó hogy rákérdezett, azért is tartom fontosnak a december 6-át, mert van erkölcsi mondanivalója ennek az ünnepnek. Szent Miklós a szegényeknek osztott ajándékot és pénzt, ha jól tudom. Az ablakba tette a pénzt, és tulajdonképpen innen származik ez a szép ünnep, Szent Miklós öröksége.

Számtalan helyen lehet találkozni Mikulásnak öltözött emberekkel, sőt Mikulásközvetítő szolgálatok is működnek. Donatellának nem tűnik fel, hogy nagyon sok Mikulás szaladgál a városban? Nem gyanakszik?

Az iskolában is mindig beöltözik valaki. Egyszer egy barátunk ment a rokonaihoz, és hozzánk is eljött, Mikulásnak beöltözve. Volt vele egy krampusznak, és egy rénszarvasnak beöltözött ember is. Ez egy jó dolog, ezzel is a gyerekeknek szerzünk örömöt. Most már olyan időt élünk, amikor Mikulást is lehet rendelni, de nem baj, a gyerekkor úgyis nagyon rövid, nagyon hamar elmúlik. De olyan jó látni a gyerekek arcán azt, amikor örülnek, és rácsodálkoznak valamire.

De az igaz lehet, hogy talán túl sok Mikulás van, lépten-nyomon, mindent a Mikulással akarnak eladni. Egyszer kérdezte Donatella, hogy miért van ilyen sok Mikulás? Én erre azt válaszoltam, hogy viszont egy igazi Mikulás van, aki az ajándékokat hozza.

Köztudott, hogy Önnek nagyon komoly fehérnemű-gyűjteménye van. Mikulásos is van esetleg?

Van Mikulásos fehérneműm és sapkám is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását