2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tesztelték az ebédszállítókat

A tizenöt ismert ebédszállító cég menüjéből 9 csak közepesre vizsgázott a Kosár fogyasztóvédelmi magazin élelmiszertesztjén.
2009. december 2. szerda 18:50 - HírExtra
A leveseknél összesen három kiváló, illetve hat-hat jó és közepes minősítést osztottak ki a bírálók. Érdekes, hogy a három zöldséges grízgaluska leves gyanúsan hasonlított egymásra, azonos méretűek voltak a grízgaluskák, egyformán vágottak a zöldségek és ugyanaz a kissé sós íz jellemezte őket. Az egész teszt legjobb étele is innen került ki egy gombakrémleves formájában.

A főzelékek között a felmérést végzők találtak halszagú, rosszízű spenótot és kiváló sóskát egyaránt. A végeredmény 2 kiváló, 4 jó, 7 közepes és 2 még megfelelő osztályzat. A feltétek mutatták a legjelentősebb minőségi eltéréseket. Kiváló és gyenge tükörtojással, közepes fasírtokkal, és egy 0,1 pont híján elégtelen röszti burgonyával is meg kellett birkózniuk a tesztelőknek. Összességében e kategóriában 3 kiváló, 1 jó, 8 közepes és 3 még megfelelő minősítés született.

Összességében egyetlen ebédszállító érte el a kiváló minősítést, a többiek jó, illetve közepes osztályzatot szereztek - olvasható a magazin novemberi számában.

Az egy-egy adag ételeket hatan kóstolták végig: egy civil, öten pedig az élelmiszer-szakma különböző ágaiban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek. A kiindulópont az volt, hogy minden szolgáltatótól rendelnek egy adag zöldséges jellegű, húst lehetőleg nem tartalmazó levest és főzeléket feltéttel 700-900 forint közötti áron.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását