2024. április 24. - György

Mégsem változnak a vasúti kedvezmények

A korábbi tervekkel ellentétben nem változtat a kormány a vasúti kedvezmények rendszerén, a tarifaemelést a kabinet hétfőn hagyhatja jóvá - írja a Népszava.
2009. december 3. csütörtök 10:00 - HírExtra
A lap értesülése szerint a vasúti menetjegyekért 2010-ben 15 százalékkal, a bérletekért 10 százalékkal kell majd többet fizetni, a tarifaemelés pénzügyi hatása jövőre 5 milliárd forint lehet. Politikai okokból viszont nem nyúlnak most a kedvezmények rendszeréhez, pedig eredetileg komolyan átszabták volna a jelenleg 7,5 millió állampolgárt valamilyen utazási kedvezményre jogosító szisztémát - írja a lap, emlékeztetve arra, hogy a kabinet a változtatásoktól évi 9 milliárd forint körüli költségvetési megtakarítást remélt.

Jelenleg a vasúti utazások többsége államilag erősen dotált: a napi mintegy 130 ezer utasnak csupán 15 százaléka vált teljes árú jegyet, a többiek vagy teljesen ingyen veszik igénybe a vasúti közszolgáltatást, vagy kisebb-nagyobb kedvezményt kapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását