2024. május 2. - Zsigmond

Világuralom Mikulás módra?

Szeretjük, mert ajándékot hoz. Szeretjük, mert kedves. Ő a nagyszakállú Mikulás bácsi. De mindenkinek lapul a szekrényében egy csontváz. Az övében is. Jelen cikk elolvasása szigorúan 18 év felett tanácsos.
2009. december 3. csütörtök 12:19 - Győry S. József
Ki az, aki egész évben dolgozik, és még egy szimpla köszönöm sem jár neki a fáradozásaiért? Talán a nagymama az? Esetleg valamelyik politikus? Vagy a BKV apparátusa? Nem, kedves olvasónk, a Mikulásról van szó. Talán azt gondolta, hogy a Mikulás pusztán egyetlen napot dolgozik az évben? Ha igen, ebben az esetben tévedett. Ő az, aki egész évben készül a nagy eseményre: éjt nappallá téve ajándékokat készít a manói segítségével, ezenkívül még kémkednie is kell. Célja pedig nem más, mint… de ezt inkább később.

Vagy nem hiszi el, hogy ez igaz? Gondoljon bele: honnan tudná eldönteni a jó öreg nagyszakállú, hogy melyik gyerek viselkedett jól, és melyik érdemel csak virgácsot? James Bond, Johnny English és Mata Hari bizony elbújhat a Mikulás mögött. Ő a kémek kéme! A non plus ultra! De vajon hogyan csinálja? Kik a segítői? Mi a titka? Jelen cikk erről az évszázados rejtélyről hivatott lerántani a leplet!

A Mikulás az Északi-sarkon él egy hatalmas gyárban, ahol manók/krampuszok százai segédkeznek neki az ajándékok elkészítésében. De vajon miért pont a kies Északi-sarkot választotta magának támaszpontul? Nos, már ez önmagában véve is egy rejtély, és bizony elgondolkozik az ember: valójában ki a Mikulás?

Tényleg! Miért is él a Mikulás az Északi-sarkon?

Az öreg pirosruhás nyugodtan választhatta volna lakhelyül Hawaii szigetét is. Koktélok, fűszoknyás leányzók, örökös napsütés. De gondoljuk végig, logikusan. Ugye neki a világ összes gyerekéhez el kell jutnia, Ausztráliától kezdve Szibériáig. Nem lett volna célszerűbb egy olyan lakhelyet választania magának, ahonnan a világ összes kontinense nagyjából azonos idő alatt megközelíthető?

Abban az esetben, hogyha ismerjük a valódi kilétét, a válasz egy határozott nem! Neki egy olyan rejtekhelyre van szüksége, ami rendkívül nehezen megközelíthető! És bizony ki lenne az az elvetemült, aki -40 fokban, több tíz kilométert gyalogolna, vállalva ezzel a fagyhalált vagy a szörnyűséges jegesmedvék támadását útra indulna hozzá? Ugye-ugye? Itt valami szörnyű titok lappang!

De kik segítik őt az akcióban?

Krampuszok: Más néven démonok. A Mikulás nem riad vissza a feketemágiától sem, ha a biztonsága, ezáltal a küldetése a tét. A krampuszok az ő biztonsági elit csapata. És bizony nem valami bölcs dolog ujjat húzni velük: a vasvilla még hagyján. De a pusztító elemi mágia ellen milyen esélyük van a hívatlan látogatóknak? Valamint ez a „hiteles” fotó is tanúsítja: eme pokolbéli kreatúráknak más förtelmes, gyomorforgató kötelességük is van a rossz gyerekek megregulázásában…

Manók: Természetesen jó öreg kémünknek a tevékenysége miatt nincsen ideje a házkörüli teendők ellátására, így manókat alkalmaz erre a nem túlságosan felemelő célra. Ha ez nem lenne bőven elegendő, akkor szerencsétlen lényeknek még az ajándékkészítésbe is be kell segíteniük. De a HírExtra egy ennél is borzasztóbb dolgot fedezett fel: a manók nem „egyszerű” varázslények, hanem emberi gyerekek, akiket a pirosgúnyás elrabolván rabszolgamunkára kötelez… ha Izaura felszabadítására és Eszmeralda szemműtétjére rendeztek gyűjtést, akkor ezeknek a szegény gyermekeknek a kiszabadítására miért nem teszik ugyanezt? Ez vérlázító!

Rudolf, a rénszarvas: A Mikulás rénszarvasszánon közlekedik, hiszen környezetbarát. De valóban ennyi lenne a magyarázata ennek a nem hétköznapi járgány mibenlétének? Természetesen a válasz ismételten egy határozott nem! Démonokról és manókról más történetekben is hallottunk, létezésük tehát bizonyított. De felteszem a kérdést: az öreg mókamester meséjén kívül hallottunk már más forrásból repülő rénszarvasokról? Persze, hogy nem: egy forrás márpedig nem forrás! Rudolf rénszarvas tehát nem létezik, ha pedig létezik, akkor nem rénszarvas: hanem egy robot! Piros orrának pedig egyetlen funkciója lehet, ez pedig nem más, mint az ellenséges légi/földi járművek megsemmisítése: ahogyan egy valamirevaló fotonágyúhoz illik. Ám ez a válasz még mindig nem ad választ arra a kérdésre, hogy miért pont egy repülő szánnal jár kedvenc kémünk.

Batman, James Bond, valamint Demszky Gábor méregdrága autók volánja mögött kívánják leküzdeni a kilométereket, illetve a 4-es metró állandó építése miatti felszínnek csúfolt csatateret: az ő járműve repül, és még egyedi is. A magyarázat tehát az exhibicionizmus.

A Mikulás zsákja

Mi az, ami mindig a Mikulásnál van? Természetesen a puttonya, ami elméletileg nem szorulna magyarázatra. Ebben hordja a jó öreg ajándékmester a megannyi gyermekeknek szánt ajándékot. De a fentiek tudatában illik erről is néhány szót ejteni: ugye mindenkinek rémlik a mese a gonosz zsákos emberről, aki éjszakánként eljön a rossz gyerkőcökért? A Mikulás tehát nem hoz, hanem visz. Ugye ahogyan már tudjuk, a manók nem is manók. És néha egy-egy „elhullott” munkást pótolni is kell… vagyis gyermekkorunk rémalakja, a zsákos ember és a Mikulás egy és ugyanaz a személy. Valamint a megannyi lehallgatókészüléknek és kamerának is el kell valahol férnie. De mégis, miért hisszük azt, hogy a Mikulás egy kedves, aranyos öregúr? A válasz kézenfekvő, eddig nem tudtuk, hogy valójában egy minden hájjal megkent kémmel van dolgunk, és ugye a kémek kiválóak a dezinformálásban.

Mégis, ki ellen harcol a Mikulás?

Mint megtudtuk, a Mikulás nem veti meg az okkult praktikákat sem. De mielőtt elítélnénk, meg kell érteni az ő helyzetét is. A főhadiszállást csak a legjobbakra bízhatja, hiszen ez nem csak menedék a számára, hanem a hátország is egyben, mely utánpótlással látja el őkelmét. A gyermekek után azért kémkedik, mert csak a jó gyerekeket lepi meg ajándékkal: így több hely marad a szánjában. De minek van szüksége ennyi helyre? Nos ez még kérdés?

Természetesen gyönyörű, 18 év feletti hölgyek számára, hiszen célja a világuralom. És ugye az Északi-sark egy „kaptárként” is funkcionál. Minél több utódot sikerül nemzenie, annál megvalósíthatóbb ez a nagyszabású, ám roppant merész terv. Persze ebből mi is profitálunk, hiszen nem egy, hanem egy rakat Mikulás hozza majd számunkra a megannyi ajándékot. De csak akkor, ha jók voltunk. Ellenkező esetben mehetünk manónak.

A fenti cikk pusztán fikció, a Mikulás egy jóságos idős bácsi, aki a gyerekeket mindennél jobban szereti ajándékokkal meglepni. Mi hiszünk benne, és biztos nem lesz hálátlan!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását