2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Johnny Cash gitárjáért 72 ezer dollárt fizettek

A vártnál magasabb áron, 72 ezer dollárért (12,8 millió forintért) kelt el a Chrisie's New York-i árverésén Johnny Cash egyik gitárja, Buddy Holly hangszere, amelyet az aukció fénypontjaként emlegetettek, azonban nem talált vevőre.
2009. december 4. péntek 14:38 - HírExtra
A helyi idő szerint csütörtök este rendezett árverésen Johnny Cash Fender-gitárja váltotta ki az egyik legnagyobb érdeklődést. A legendás zenész a hatvanas évek végétől használta a darabot. A fekete Malibu modell árát előzetesen 40-60 ezer dollárra (7,1-10,7 millió forintra) becsülték.

Hiába harangozták be viszont az aukció fénypontjaként Buddy Holly Gibson-gitárját, a rock and roll előfutárának tartott zenész hangszere végül nem kelt el. A Christie's 450-550 ezer dollár (80,6-98,5 millió forint) közötti összeget várt a mindössze 22 évesen repülőszerencsétlenségben elhunyt énekes gitárjáért. Az aukciósház katalógusában szereplő ismertető szerint Buddy Holly Elvis Presleyvel és Bill Haleyvel közös texasi fellépésein használhatta a Gibsont.

A gitárral együtt árverésre bocsátott tokot és vállhevedert a zenész saját kezű illusztrációi díszítik, Buddy Holly Elvis tiszteletére dekorálta ki az említett darabokat.

A híres zenészek hangszereiből és más tárgyaiból rendezett nagyszabású Chistie's árverés összbevétele meghaladta a 878 ezer dollárt (157 millió forintot). A legmagasabb áron, 134 500 dollárért Hank Williams gitárja kelt el. Waylon Jennings Fender-modelljéért pedig 98 ezer dollárt fizettek. A várt áron, 74 500 dollárért vitték el a Johnny Cash és Marshall Grant mellett a Tennessee Three harmadik tagjának, Luther Perkinsnek az elektronikus gitárját, amely szintén Fender-gyártmány.

Az árverésen a rajongók többek közt Roy Rogers kalapjaira, cipőire és kabátjaira is lecsaphattak. Szintén árverésre bocsátották Waylon Jennings és Rodney Crowell egy-egy tárgyát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását