2024. április 19. - Emma

Bankautomata-fosztogatások Magyarországon

Egy személyautóval próbáltak meg ellopni egy bankautomatát kedd hajnalban a főváros XXIII. kerületében, a Hősök terén. A tettesek azonban zsákmány nélkül távoztak: a pénzintézet előteréből egy személyautóra kötött kötéllel sikerült a bankautomatát kitépniük a helyéről, de a kötél elszakadt, így meghiúsult a bűncselekmény.
2009. december 8. kedd 15:00 - HírExtra
Az elmúlt években megszaporodtak a pénzkiadó terminálok elleni ilyen jellegű támadások. Magyarországon több ezer úgynevezett bel- és kültéri bankautomatát üzemeltetnek a pénzintézetek; ezek közül a legveszélyeztetettebbek az intézményektől, lakóépületektől távoli, "önálló" automaták. A kifosztás során gyakran komolyan megsérülnek a 4-8 millió forint értékű műszaki készülékek, így ez az összeg az elvitt készpénzhez kárértékként hozzáadható. Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása a bankautomaták ellen idén végrehajtott magyarországi támadásokról:

Január 16. - A Pest megyei Galgahévízen négytagú bandát fogott el a rendőrség, amikor éppen a helyi takarékszövetkezet bankautomatáját próbálták meg kiszakítani az épületből.

Január 19. - A Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon kisteherautóhoz kötött pányvával próbáltak kitépni a helyéről egy bankjegykiadó automatát.

március 14. - Egy nagykanizsai élelmiszerüzlet üveg portáljában elhelyezett készpénzkiadó automatát próbáltak ellopni, de a drótkötéllel mintegy 50 méteren át húzott trezort végül elhagyták.

Április 1. - A Zala megyei Pacsán egy élelmiszeráruház oldalából kitépték, de nem tudták elvinni egy takarékszövetkezet bankjegykiadó automatáját.

Április 7. - A főváros XI. kerületében egy terepjáró segítségével kiszakítottak egy bankautomatát egy bevásárlóközpontnál, a pénzkazettát elvitték.

Május 6. - Budakeszin kiszakítottak a falból és elvittek egy bankautomatát.

Július 14. - A maglódi takarékszövetkezet fiókjából gépjármű segítségével kitéptek egy bankjegy-automatát, s az ismeretlen tettesek a zsákmányt magukkal vitték.

Július 29. - A Békés megyei Dévaványán ismeretlen tettesek kitéptek a falból egy pénzkiadó automatát és elmenekültek zsákmányukkal.

Szeptember 4. - Gárdonyban, a Szabadság utcában levő OTP-fiók bankautomatáját kitépték a falból és elrabolták.

Október 5. - Budapesten, a XI. kerületben, a Fehérvári út és Andor utca sarkán kifosztották egy pénzkiadó automatát, ám az elrabolt pénz a biztonsági festékpatronok miatt használhatatlanná vált.

Október 9. - Egy balatonlellei pénzintézet bankautomatáját kitépték a falból egy jármű segítségével. Mivel a rendőrök a riasztás nyomán percek alatt a helyszínre érkeztek, az elkövetők zsákmány nélkül menekültek el.

Október 29. - Hajdúszoboszlón megrongáltak egy bankautomatát a Szilfákalja úton lévő bank előterében.

November 15. - Kaposváron két bankautomatát is megpróbáltak kifosztani a Fő utcán lévő pénzintézetek előterében, de a tettesek nem fértek hozzá a pénzhez.

November 17. - Győrszentivánon hajnalban bankautomatát téptek ki a helyéről egy lopott kisteherautóval. A rablás után az elkövetők járműve az árokba csapódott, a rablók a kisteherautót és a bankautomatát hátrahagyva menekültek el.

December 1. - Győrben megpróbáltak kiszakítani a falból egy pénzkiadó automatát, s bár elvinni nem tudták a berendezést, a rongálással félmillió forint kárt okoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását