2024. május 2. - Zsigmond

Húzséves a Tankcsapda

A húszéves Tankcsapda zenekart bemutató kiállítás nyílt 20 év 20 kép címmel csütörtökön a debreceni Kölcsey Központban, ahol a jubileumi turnét lezáró december 29-i koncertjükről is beszámoltak az együttes tagjai.
2009. december 11. péntek 06:30 - HírExtra
A tárlaton Burger Barna fotográfus képei láthatók, amelyek az elmúlt évek emlékezetes Tankcsapda-koncertjein készültek.

Mint azt Lukács László, a Tankcsapda frontembere felidézte, öt évvel ezelőtt, a 15. születésnapi koncertjükön léptek fel először a tízezres debreceni Főnix csarnokban.
"Ismeretlenbe ugrottunk fejest, de úgy döntöttünk akkor: egyszer az életben csinálunk egy Főnix-koncertet" - emlékezett vissza Lukács László, aki azonban azóta társaival együtt már visszatérő vendége a rendezvényhelyszínnek. Így - mint mondta - nem volt kérdéses, hogy a jubileumi turné zárókoncertjét is a Főnixben tartják.

A koncerten az október közepén megjelent legújabb albumuk dalai mellett az elmúlt húsz év legjobb Tankcsapda-számaiból is játszanak majd a december végi koncerten. Lukács László annyit még elárult, hogy meglepetéssel is készülnek a debreceni fellépésre.
Molnár Levente, a zenekar tagja az idei év nagy szereplései közül a budapesti Sziget fesztivál nagyszínpadán tartott 2,5 órás maratoni születésnapi koncertjüket emelte ki, amelyet 35 ezer ember látott.

Fejes Tamás, a debreceni trió harmadik tagja pedig azt hangsúlyozta, hogy a tavaszi "retro" turnéval, a nyári fesztiválokkal , a lemezfelvétellel, a videoklipkészítéssel, valamint a 30 koncertből álló jubileumi turnéval igen intenzívre sikerült a 2009-es év.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását