2024. április 23. - Béla

Microsoft VS. kalózok

A Microsoft felveszi a harcot szoftverkalózokkal szemben, s több mint hetven országban, így Magyarországon is kezdeményezi és finanszírozza a fogyasztók védelmét és felvilágosítását annak érdekében, hogy a vevők ne hamisított termékért fizessenek, amivel később még kárt is okozhatnak maguknak.
2009. december 13. vasárnap 11:28 - HírExtra
A társaság közölte, hogy egyre több bejelentést kap olyan felhasználóktól, akik tudtukon kívül vásároltak vírusokkal vagy egyéb rosszindulatú számítógépes programokkal fertőzött kalózszoftvereket. Az ilyen bejelentések száma az elmúlt két évben megkétszereződött, s elérte a 150 ezret.

A cég szerint mindez arra utal, hogy a felhasználókat egyre inkább aggasztják a kalózszoftverek által potenciálisan okozott károk.

A Microsoft a vírusok okozta károk megelőzése és a személyes adatok védelme érdekében felvilágosító kampányba kezd, s ez kiterjed Magyarországra is. A becsapott felhasználóknak támogatást nyújt, s például általános iskolai oktatást is tart ebben témában.

A szoftveriparban régóta tanulmányozzák a kalózszoftverek feketepiacát és annak végfelhasználókra gyakorolt hatását. Az amerikai piackutató és elemző cég, az IDC tanulmánya szerint a kalózszoftvereket kínáló weboldalak egynegyede próbál meg kártékony kódot telepíteni a szoftver letöltésekor, s ez az arány folyamatosan nő.

Egy másik felmérés szerint a nem előírások szerint licencelt vagy kalózszoftvereket használó vállalatoknál 43 százalékkal gyakoribb a kényes információkat érintő adatvesztés vagy adatsérülés.

A társaság tájékoztató programjai és jogérvényesítő intézkedései között szerepel például egy szellemi tulajdonvédelemről szóló felvilágosító program, illetve a kalózszoftverek kockázatait ismertető tanfolyam, valamint a gyerekek biztonságos internetezését támogató felvilágosítás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását