2024. április 19. - Emma

Halételek nagykanállal

Egész napos programsorozattal és a halételek legszélesebb kínálatával zárul a cívisváros idei gasztronómiai rendezvényeinek sorozata december 20-án a város főterén rendezendő hagyományos halvasárnappal.
2009. december 17. csütörtök 18:41 - HírExtra
Pajna Zoltán, a város fideszes alpolgármestere csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a gasztronómia egyre jobban beépül a város turisztikai életébe, így jövőre az idei néggyel szemben már öt rendezvényük lesz. Februárban ugyanis életre hívnak egy farsangolással egybekötött rendezvényt - közölte, hozzátéve, hogy a turizmussal foglalkozó mintegy 90 debreceni vállalkozás idén csaknem félmilliárd forintnyi helyi adót fizetett be.

Sebestyén Attila, a Hortobágyi Halgazdaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy négy éve, az első halvasárnapon örömmel fogadták a város megkeresését a halételek alapanyagainak biztosítására, hiszen ezzel népszerűsíthetik a halfogyasztást, amely Magyarországon igen alacsony.

Barabás Zoltán, a rendezvény "konyhájának" szerepét betöltő étterem tulajdonosa beszámolt arról, hogy idén mintegy 3800 adag halételt készítenek el a város főterén. A legnagyobb halat idén is kiállítják a gyerekeknek.

A halvasárnap délelőttől egészen kora estig koncertekkel, betlehemes műsorokkal, táncelőadásokkal és a halételek minden fajtájával várja a családokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását