2024. március 29. - Auguszta

NÁLUNK ÍGY ÜNNEPLIK SZTÁRJAINK A KARÁCSONYT

Ismert magyar embereket kérdeztünk meg arról, hogy mit is jelent számukra a szeretet ünnepe!
2009. december 28. hétfő 16:20 - HírExtra
FODOR ZSÓKA

A Barátok közt egykori Magdi Anyusa karácsonykor általában kerüli a sajtó érdeklődését, nem véletlenül. A népszerű színésznőnek 9 éves korától kezdve, gyerekként nem túl vidám karácsonyokat kellett átélnie, ezért ez az ünnep számára nagyon sokáig a szomorú napok közé tartozott. Fát sem szokott állítani lakásában. Szerencsére az utóbbi évek már örömet is hoztak karácsony táján Fodor Zsóka életébe, amit elsősorban barátainak, „fogadott családjainak” köszönhet, akik meghívásaikkal igyekeznek kellemessé tenni a színésznő számára az év végi ünnepnapokat. Kedvenc karácsonyi étele sokáig nem volt, viszont amióta a Vacsoracsata egyik adásában Mága Zoltán hegedűművész korhely halászlével kínálta, ezt szívesen fogyasztja az ünnepi asztalról, a rántott illetve töltött pulykával, jóféle krumplisalátával és diós bejglivel egyetemben.

CSOMOR CSILLA

A Barátok közt háromgyermekes családanyája a való életben vidékről hozzálátogató szüleivel tölti idén az ünnep három napját. Maga főzte klasszikus menüt szolgál fel szeretteinek, ami halászléből (édesapja kedvence!), töltött káposztából, sült húsokból áll, de idén először a színésznő újdonsággal is próbálkozik: leveles tésztában süt spenóttal körített lazacot készít. „Mivel szüleim már nem annyira fiatalok, a kinti programok helyett inkább a fűtött szobában beszélgetünk nagyokat, de nézünk külön erre az alkalomra kiválasztott jó kis filmeket is, és persze előkerül esténként a társasjáték meg a kártya is. Szeretem sokáig megtartani feldíszített fámat, ezúttal azonban korán meg kell válnom tőle azon kellemes okból, miszerint januárban az Amerikai Egyesült Államokba utazom: a Déryné életét bemutató, és itthon nagy sikerrel futó Édes Rózám! című monodrámával lépek fel több helyen is, tengerentúlon élő magyarok előtt. „

PÉCSI ILDIKÓ

„Életem különböző szakaszaiban különböző karácsonyokat éltem át. Világháborús gyerekként örülni tudtam egy anyám által ki tudja honnét szerzett csillagszóró gyertya látványának, az együtt sütött süteménynek, és a közösen gyártott otthoni szaloncukornak is. Most már a bőség zavarában karácsonyoznak az emberek, de meg kell próbálni értékeket belecsempészni az ünnepekbe. Számomra a könyv mindennél fontosabb, családtagjaimnak is ezt ajándékozom, ha tetszik nekik, ha nem! A fát már korábban feldíszítem, mert szeretem a lakásban az ünnepi hangulatot, a sok-sok fényt. Vannak olyan díszeim, amik több évtizedesek, őrzök üveggömböt 1944-ből is még! Szenteste a férjemmel kettesben ünneplünk, fiam és családja másnap látogat meg minket. Ami a menüt illeti, a szokásos étkek mellé a menyem biztosan hoz nekem valami finom halételt, mert az ilyesmit csak Csilla meg én kedveljük, a fiúk ki nem állhatják! Fánktésztából készült mákos-mézes bobajkát természetesen idén is csinálok, anélkül nem karácsony a mi karácsonyunk. Mivel fiamék ünnep után elutaznak, az ő kutyájuk csatlakozik a mi kettőnkéhez, így az évet ötösben búcsúztathatjuk: Lajos meg én és a három eb, vagyis a legjobb társaságban leszünk!”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását