2024. április 19. - Emma

Technikai bestoff: vízálló hallókészülék

A teljesen észrevétlenül, mélyen a hallójáratba helyezett hallókészülékek legújabb generációja a bluetooth-kapcsolattal rendelkező telefonok és zenelejátszók használatát is lehetővé teszi. A hallássérülteknek készült eszközök azonban ismét mérföldkőhöz értek, mert tesztelés előtt áll a rendszeres úszást is kiálló változat.
2009. december 29. kedd 14:37 - HírExtra
Az egész napos használatra alkalmas Lyric hallókészüléket a dobhártyától 4 milliméterre illesztik a hallójáratba, és az elemek lemerüléséig, azaz legfeljebb 120 napig nem is kell cserélni azokat.

A vízálló hallókészülékeket 60 úszó közreműködésével tesztelik, akiknek - ha a kísérletek jó eredménnyel zárulnak - nem kell többé füldugóval és vízálló úszósapkával védeniük a legalább 1500 dolláros (283 ezer forint) segédeszközöket.

Az öregedő Egyesült Államokban pedig egyre több embernek lenne szüksége hallókészülékre. Statisztikai adatok szerint a hatvan év feletti lakosság egyharmadának van valamilyen mértékű halláskárosodása.

A rászorulók közül azonban sokan vonakodnak ezek használatától, vagy az eszközök esztétikai megjelenése, vagy amiatt, hogy a felmerülő költségeket csak kevés betegbiztosító fizeti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását