2024. április 24. - György

Készül valamire az USA?

A decemberben véglegesített megállapodás alapján az amerikai hadsereg növeli az Izrael területén raktározott fegyverkészletét - erősítette meg Shawn Turner, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.
2010. január 12. kedd 09:27 - HírExtra
A Defense News című amerikai szakfolyóirat legfrissebb, hétfői számában azt írta, hogy az Egyesült Államok hadereje a jelenlegi 400 millió dollár helyett 800 millió dollár értékű fegyverkészletet fog fenntartani Izraelben, amit a kongresszus még 2007-ben engedélyezett. Vészhelyzet esetén az izraeli hadsereg is használhatja ezeket a fegyvereket, páncélozott járműveket, tüzérségi lövedékeket és lőszereket, de csak az Egyesült Államok előzetes jóváhagyása után.

A Pentagon szóvivője hangsúlyozta, hogy a decemberi megállapodás megkötésének semmi köze Iránhoz vagy a jelenlegi helyzethez, hiszen a kongresszus már 2007-ben rábólintott a készletek bővítésére.

Az amerikai hadsereg több szövetséges ország területén, így Izrael mellett Dél-Koreában és a Perzsa-öböl mentén fekvő egyes országokban is rendelkezik fegyverkészlettel, amelyet szükség esetén fel tud használni műveletei során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását