2024. március 29. - Auguszta

Óriás nyersgyémántot koboztak el

Pingponglabda nagyságú, 2,5 millió eurót érő nyersgyémántot koboztak el egy angolai csempésztől a frankfurti repülőtéren - közölték pénteken a német hatóságok.
2010. január 15. péntek 21:45 - HírExtra
A 38 éves afrikai Namíbiából érkezett Németországba csütörtök reggel. Az Európai Unió területére való belépéskor nem tett bejelentést a háromszor három centiméteres, 17 gramm súlyú, 86,7 karátos drágakőről, és nem volt nála bizonylat, sem más dokumentum, amellyel igazolhatta volna a gyémánt eredetét. Ráadásul nem is lepecsételt dobozban szállította a követ, ahogy azt a nemzetközi szabályok előírják.

Az angolai férfi a gyanú szerint futár lehetett. Útlevelében egy érvényes portugál vízum mellett egy hamis namíbiai vízumot találtak. Azt állította magáról, hogy autókereskedő Portugáliában, és a csiszolatlan kő árából - mint mondta, körülbelül 50 ezer euróból - autókat akart venni a dél-európai országban.

Adócsalás, okirat-hamisítás és a külkereskedelmi szabályok megsértése miatt eljárás indult ellene. Az előírások szerint az áru értékének 19 százalékát be kellett volna fizetnie forgalmi adóként, vagyis majdnem 500 ezer euró értékű csalásért vonhatják felelősségre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

mmynus
2010. január 15. 21:58
Akkor most mennyit ert a ko?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását