2024. április 23. - Béla

Polanski! Ide hozzánk!

A Los Angeles-i ügyészség követelte a Roman Polanski ügyében eljáró bírótól, utasítsa el a liliomtiprással vádolt filmrendező kérését, hogy távollétében ítélkezzenek felette.
2010. január 16. szombat 12:30 - HírExtra
A Los Angeles-i fellebbviteli bíróságnak helyi idő szerint pénteken benyújtott folyamodványában az ügyészség leszögezi, hogy nem lehet kivételezni Polanskival csak azért, mert híres embert.

"A vádlott szökevény" - írta David Walgren ügyész Peter Espinoza bírónak. Szerinte megengedhetetlen, hogy a vádlott mondja meg a bíróságnak, milyen feltételek mellett folytassák le ellene az eljárást. Az ügyész leszögezi, hogy az Oscar-díjas filmrendezőnek fel kell adnia magát, s amennyiben távollétében ítélkeznének felette, az "borzasztó precedens" teremtene a jövőbeni eljárásokra nézve.

A 76 esztendős Oscar-díjas filmest tavaly szeptemberben tartóztatták le Zürichben nemzetközi elfogatóparancs alapján. Az Egyesült Államok kérte a kiadatását, mert Polanski három évtizeddel ezelőtt megszökött az amerikai igazságszolgáltatás elől, amely liliomtiprásért akarta felelősségre vonni. Polanski annak idején egy 13 éves lányt kábított el és rontott meg, tettét akkor vádalku keretében el is ismerte.

A rendező két hónapot töltött egy zürichi börtönben, majd december 4-én tetemes óvadék fejében házi őrizetbe kerülhetett. Egy héttel ezelőtt Polanski arra kérte a Los Angeles-i bíróságot, hogy távollétében folytassa le ellene a pert.
Peter Espinoza bíró január 22-én hallgatja meg a filmrendező jogi képviselőjének indoklását.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását