2024. május 2. - Zsigmond

Elmebaj: csak a nyugdíjasok számítanak?!

Ez nem egy demokratikus írás. Inkább gőzkieresztés. Nem a nyugdíjasok, hanem a politika aljassága ellen.
2010. január 22. péntek 07:26 - Pénzes Dávid
MSZP marhaság
Az MSZP-modell biztonságos, mert finanszírozható. Megduplázzuk a méltányossági nyugdíjkasszát, bevezetjük a temetési költségeket enyhítő kegyeleti támogatást, valamint úgy módosítjuk a BTK-t, hogy minden gazember kétszer is meggondolja, kezet emel-e az idős emberekre. (MSZP-tervek)
Egész életemben körülvettek a nyugdíjasok. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy minden nagyszülőmet, sőt néhány dédszülőmet is ismertem, sőt együtt éltem velük. Testközelből van képem a nyugdíjas létről. Éppen ezért tartom aljasságnak, amit a politika az ő szavazataik megszerzéséért az egész országgal tesz.

2002-ban azt hihettük, ennél nincsen lejjebb. Akkor az MSZP ígért 13. havi nyugdíjat és sajnálatos módon hatalomra kerülésekor ki is fizette azt a nyugdíjas szavazatokért. Igaz, hitelből, és ebbe (is) rokkant bele az ország, de megtették. Aztán jött a még lejjebb: a Fidesz 2006-ban teljesen elmebeteg módon beígérte a 14. havit. Jobb nem bele gondolni, mi van akkor, ha megnyerik a kormányzást, és betartják.

1994 óta tudjuk, (amikor a posztkommunista Horn Gyula kerülhetett hatalomra), hogy Magyarországon a választásokat a nyugdíjasok döntik el. 2006-ban azonban ez életveszélyes bizonysággá érett. Most pedig a pártok ott folytatják, ahol abbahagyták. Tényleg nincs bőr a pofájukon.

Pénzért lelket

Fidesz marhaság
Kormányon nem fogják alkalmazni a svéd modellnek nevezett nyugdíjrendszert és nem emelik 70 évre a nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor megőriznék a nyugdíjak reálértékét, 40 év munkaviszony után lehetővé tennék a nőknek a nyugdíjba vonulást és állami kézben tartanák a nyugdíjalapokat.
Merthogy képesek arra, hogy néhány ezer forintért megvegyék a nyugdíjasok lelkét. Erről van szó ugyanis. Mindkét párt filléres ígérgetésekkel próbálja a maga oldalára állítani az időseket. Az egyik oldal a temetési költségekre adna pénzt, a másik pedig oldal a nőknek adna 40 éves munkaviszony után nyugdíjat. Teljes elmebaj mindkettő. Értelmetlen, semmivel sem indokolható ötletelés, amelynek egyetlen célja a szavazatok begyűjtése.

Ezek a pártok az ország pénzével szórakoznak, miközben teljesen hülyének nézik a szavazókat. Méghozzá azokat a szavazókat, akik érdemileg javíthatnak az ország jövőjén - azaz az aktív dolgozókat és a fiatalokat. Joggal kérhetni ki magának ez a két csoport, hogy milyen alapon keresik a nyugdíjasok kegyeit az országot vezetni kívánó erők, mikor a nyugdíjasok csak viszik a pénzt és nem hozzák? Ez első körben persze kegyetlenségnek hangzik, ám ha nem vagyunk szemellenzősek, beláthatjuk, hogy így van.

Érdekes csavar az ügyben, hogy azok az idősek, akiknek megfelelő a nyugdíjuk - mondjuk 100 ezer forint körüli vagy még több - sokat tettek az országért. Attól lehet ennyi a nyugdíjuk, hogy megdolgoztak érte. Ellenben azok, akiknek 30-40 ezer körül kapnak, nyilvánvalóan iskolát alig végeztek és jóval kevesebbet dolgoztak a hazáért. Az is könnyen belátható, hogy akinek többje van, kevésbé befolyásolható - viszont néhány ezer forintos ígérgetés egy 30 ezer forinttal gazdálkodó idős embernek rengeteget jelent, ezért arra szavaz, aki többet ígér. Tudjuk azt is, hogy a kisnyugdíjasok – tehát a befolyásolható idősek – jóval többen vannak, így a döntésük egy egész választást megváltoztathat.

Ne szavazzanak!


Jogilag természetesen minden ember egyenlő, minden szavazópolgárnak egyenlő értékű a szavazata. Erkölcsileg azonban kifogásolom, hogy éppen azok az emberek dönthetik el az ország sorsát, akik keveset dolgoztak érte, és akik már nem is tesznek hozzá a jövőben. Ha nem lenne demokrácia-ellenes a kijelentés, akkor javasolnám, hogy a nyugdíjasok ne szavazhassanak a parlamenti választásokon. Természetesen nem miattuk, hanem a gusztustalanul kampányoló pártok okán.

Visszataszítónak tartom, hogy a pártok néhány ezer forinttért kívánják megvenni a szavazatokat a teljesen kiszolgáltatott idősektől, és ezért minden eszközt bevetnek. Visszataszító, hogy a pártok érdemi vita helyett az időseket hülyítik, miközben ezzel a cselekedetükkel minden választópolgárt, aki évtizedek év múlva is ebben az országban fog élni, hülyének néznek. Nem beszélnek az elkerülhetetlen nyugdíjreform valódi részleteiről, nem magyarázzák meg a mai fiataloknak, hogy mire számítsanak, ha az egyiket, és mire ha a másikat segítik szavazatukkal a hatalomba.

A helyzet elmebeteg. Mert vagy a nyugdíjasoktól vesszük el a választójogot, vagy a nekik ígérgető pártokat zárjuk ki a versengésből. Nem kívánok ebben állást foglalni. De előre jeleztem: ez nem egy demokratikus írás, csupán gőzkieresztés, és nem a nyugdíjasok, hanem a politika aljassága ellen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

K.Maria
2010. február 3. 08:22
T.Pénzes Dávid Az anyám ledolgozott egy börgyárban 40 évet,3 müszakban dobálta a marhaböröket a cspeszelö asztalra.Ötven ezer a nyugdija.A fönöke aki az irodábol nézte öket 120eft nyugdijat kap.Tehát ez egy aljas megfogalmazás hogy annak van több nyugdija aki többet dolgozott.Nem!Hanem annak akik akkor is kitudták zsigerelni a munkást és éhbérért dolgotak:Ahogy mi is tesszük a minimálbérért És semmivel nem dolgozik többet az aki most nekem dirigál.Csak hogy ö 300eft-ért teszi
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását