2024. április 19. - Emma

Hetvenezren léptek vissza a tb nyugdíjrendszerébe

Tavaly december végéig 69.469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
2010. január 22. péntek 17:36 - HírExtra
Öregségi nyugellátásának módosítását 1.823 olyan pénztártag kérte, aki már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült. A tb rendszerbe visszalépésre egy tavalyi törvénymódosítás nyomán közel 123 ezer pénztártag számára nyílt meg a lehetőség, őket a felügyelet erről levélben értesítette.

A magánnyugdíjpénztárak december 31-ig a beérkezett kérelmekből 45.292 pénztártagét, illetve 1.017 volt pénztártagét fogadták el, a további kérelmek feldolgozása folyamatban van - közölte a felügyelet.

Azon pénztártagok egyéni számlájának piaci értéke, akik már elfogadott kérelemmel rendelkeznek, közel 74,87 milliárd forintra rúg. A visszalépések kapcsán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részére állampapírban 50,22 milliárd forintot adtak át, a Magyar Államkincstár (MAK) részére pedig 6,51 milliárd forintot utaltak vissza.

A nyugellátásuk módosítását kérő volt pénztártagok egyéni számlájának összege közel 1,25 milliárd forintot tesz ki, ebből 1,04 milliárd forintot utaltak vissza a Nyugdíjbiztosítási Alapnak.

Az egyéni számlaösszegek és a visszautalt összegek közötti eltérés oka, hogy a pénztárak december 31-ig csak az elfogadott kérelmek egy részét tudták átutalni, a további átutalásokra az idei év elején kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását