2024. április 20. - Tivadar

Lelket veszünk szoci bögréért!

A Societas kampányversenyéről már jó néhány blog megemlékezett, ám a kampányban egy magára valamit adó hírportál sem mehet el emellett az eszeveszett őrültség mellett.
2010. január 22. péntek 07:59 - Pénzes Dávid
Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas szabályos versenykiírásban hívja fel a kampányban résztvevő támogatóikat, hogy blogokon és fórumokon jelenítsék meg véleményüket a közéletről.

Ez természetesen a finoman fogalmazott verzió, ami így olvasva nemhogy elfogadható, de támogatható is. Súlyos gondok vannak azonban ezzel , ha tovább olvassuk a kiírást, illetve ha kicsit betekintünk a sorok közé.

A Societas azért írta ki a versenyt, hogy az internetes fórumokat elárasszák a szocialista pártot és a kormányt támogató, dicsőítő szövegek. Azaz kampányt indít az interneten. Még eddig is rendben lenne, ha nem váltaná mindezt aprópénzre. A versenyben ugyanis pontokat lehet gyűjteni minden egyes hozzászólásért, vagy blog illetve topic nyitásért. Ezeket a végén összegzik a nyertesek pedig jegyeket nyerhetnek a Sziget, a Balatonsound, és a Volt fesztiválokra. Nyerhetnek továbbá vörös sapkát, pólót, bögrét, pulóvert, pendrive-ot. A főnyertes pedig kétszemélyes nyaralást nyer egy négycsillagos tapolcai hotelbe.

Az etikátlanság csúcsa

Bejegyzés az ügyel kapcsolatban
olvasom és nem hiszem el! Mi az hogy valakik kormányközeli támogatással nyereményre váltható pontokat kapnak topiknyitásért, blognyitásért, hozzászólásért, mások blogjainak teleszemeteléséért, és bevallottan több emailcímet is használhatnak?! Ébresztő, ezek a MI eszközeink, VELÜK szemben, és mi ingyen csináljuk!! Trolltársak! Tartsunk össze, ne hagyjuk hogy a politika a LULZ örömét elvegye tőlünk. A cél továbbra is az alapvetően oldaltól független poéngenerálás. (hülyitő doboz blog)
A nyereményesdivel két probléma merül fel. Egyrészt egy állam által támogatott párt „pénzt” adna azért, hogy bárki a kormányt és az MSZP-t magasztalja, miközben az állam nyolc éve gyakorlatilag az MSZP. Most pedig ez a párt megveszi az embereket aprópénzért (bár egy heti szigetjegy már nem is annyira aprópénz nem is szólva a hotelről). Kétségtelen, hogy sokkal egyszerűbb megoldás ez, mintha hagynák a fórumokat maguktól működni és az embereket a valódi véleményük megírásához segíteni.

Merthogy a fórumoknak mindeddig megvolt az a személyes jellege, amitől sokan olvasgatták. Mostantól azonban ennek vége: deklaráltan pártjátszmák kezébe kerül az egész. Ez pedig akkora bűn, amekkorát Hiroshima óta alig látott a világ. Persze ne legyünk naivak, eddig is tele volt a fórum politikai beszólásokkal, egészen durvákkal is. Sőt, biztos meg is jelentek benne beépített pártemberek. Mostantól azonban verseny folyik néhány sapkáért, hogy minél több dicsérő beírás lásson napvilágot a szocialista pártról.

Talán emlékszünk még tanulmányainkból, hogy a Hitler féle nemzetiszocialista párt ingyen sörrel meg ingyen virslivel kezdte a menetelését a hatalomba. Ne essünk ebbe a hibába kedves szocialista fiatalok! Az már szinte említésre sem méltó, hogy a fiatalok, ezt látva végképp megundorodnak a politikától.

Minőség nem számít

Hatalmas felelőtlenség az is, hogy a kiírásban szó sem esik a beírások tartalmának minőségi követelményeiről. A Societas kampánystábja egész egyszerűen – és butaságba hajló nyiltsággal – a mennyiségre helyezi a hangsúlyt. Minden hozzászólás egyetlen pontot ér. Ha valaki annyit ír: „hajrá MSZP!”, éppen annyit ér, mintha szakmai érvekkel támasztaná alá egy vitában a szocialisták álláspontjának helyességét (mondjuk 2000 karakterben).

Ezzel a baloldali fiatalok azt üzenik csak a mennyiség a lényeg és nem a minőség. Ezzel pedig alattomos pofont adhatnak a padlóról felállni készülő szocialistáknak. Talán fel sem mérik, milyen hatással lehet ez a megújulásra és a fiatalokra kétségbeesetten váró pártra.

Az alja mindennek

A Societas ráadásul kötelezi a „játékosokat”, hogy minimum három élő email címmel vegyenek részt a kampányban. Azaz, eleve becstelenségre késztetik őket. Ez a régi kommunista sőt, göbbelszi mélységekre emlékeztet, amit talán nem kellene újra előhozni.

Világos, hogy a több email címes játékra már régóta játsszák megrögzött fórumozók, illetve magukat reklámozni akaró honlapkészítők. Ezt azonban „hivatalossá” emelni mérhetetlenül aljas dolog. Egy demokratikus értékeket valló politikai szervezet ilyet nem engedhetne meg magának.

Csak gondoljunk bele, ezek az emberek lesznek a jövő politikusai. Milyen eszközökre számíthatunk tőlük, ha már most ilyeneket találnak ki?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását