2024. március 29. - Auguszta

Robert Redford megnyitotta a Sundance Filmfesztivált

Az amerikai Sundance Filmfesztivál gyökereihez való visszatérés fontosságát hangsúlyozta Robert Redford az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón.
2010. január 22. péntek 13:50 - HírExtra
A független filmesek fesztiváljának 73 esztendős alapítója az új fesztiváligazgatóval, John Cooperrel együtt helyi idő szerint csütörtökön tett ígéretet a megújulásra. Redford szerint vége azoknak az időknek, amelyek a Sundance történetének mélypontját jelentették: vége a partiknak, lekerül a reflektor az olyan hírességekről, mint Paris Hilton.

"Ez nem mi vagyunk. A Sundance-nek semmi köze ezekhez a dolgokhoz. Csak az a helyzet, hogy egyszerűen nem tudtunk velük mihez kezdeni. Ez egy szabad ország" - fogalmazott az alapító a kelowna.com tudósítása szerint.

A színész a Sundance vezérfonalára emlékeztetve kijelentette: "a cél az új alkotók és új hangok ünneplése, és ehhez fogunk visszatérni".

Cooper fesztiváligazgató Redford szavaihoz csatlakozva foglalta össze a rendezvény lényegét: "szerintem a Sundance varázslata, hogy összegyűjti a filmkészítőket, akikből közösséget kovácsolhatunk".

A utahi üdülőparadicsomban január 21. és 31. között láthatják a nézők a független filmgyártás legújabb produkcióit. A fesztivál nyitónapján a Howl című Allen Ginsbergről szóló játékfilmet és a Restrepo című Afganisztánban készült dokumentumfilmet mutatták be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását