2024. május 17. - Paszkál

Timosenko csalásra készül?

Julija Timosenko ukrán kormányfő választási csalásra készül - kommentálta az ellenzéki Régiók Pártjának egyik képviselője azt a hírt, hogy hétfő reggel Kijevben egy őrző-védő cég emberei a rendőrség segítségével megpróbálták erőszakkal leváltani annak a nyomdának a vezetőségét, ahol a szavazólapokat állítják elő az elnökválasztás februári második fordulójára.
2010. január 25. hétfő 19:41 - HírExtra
Mikola Azarov, a második fordulóba első helyen bejutott Viktor Janukovics elnökjelölt kampányfőnöke kijelentette: Timosenko, miután belátta, hogy az első fordulóban kialakult hátránnyal nem képes tisztességesen nyerni, választási csalásra, illetve a választás megzavarására készül.

Viktor Juscsenko államfő az ukrán nemzetbiztonsági tanács hétfői ülésén kijelentette, hogy a történteket politikai szinten kell megítélni, és meg kell határozni a vállalat védelmében teendő lépéseket. Utasította a testületet, hogy intézkedjen a nyomda munkájának újraindítása érdekében.

Tájékoztatása szerint néhány nappal ezelőtt a kormány megváltoztatta a nyomda szervezeti és működési szabályzatát, valamint élére új vezetőt nevezett ki. Tiltakozásul a Régiók Pártjának öt képviselője és húsz segítőjük elfoglalta a nyomda igazgatójának irodáját.

Az ellenzéki Régiók Pártjának képviselői elmondták: hétfőn kora reggel egy őrző-védő magáncég mintegy 300 embere elfoglalta az Ukraina nyomdát, ahol a szavazólapokat nyomtatják. Az ellenzék úgy véli, az akciót Timosenko emberei hajtották végre mindenfajta jogi alap nélkül. Juscsenko bírálta a kormánynak a nyomdai vezetés leváltására irányuló lépését, illetve a képviselői tiltakozás módját is.

A Régiók Pártja még pénteken azzal állt elő, hogy Timosenko utasítására le akarják váltani az Ukraina nyomda vezetését, hogy a szükségesen kívül még további másfél millió szavazólapot állítsanak elő. Timosenko pártja, a BJuT cáfolta ezt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását