2024. március 29. - Auguszta

Kártérítés eljárás Molnár Oszkár ellen

Polgári peres eljárást kezdeményezett Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere ellen több szervezet és magánszemély, kártérítésre vonatkozó igényüket a felperesek jogi képviselője kedden nyújtotta be a megyei bírósághoz - tájékoztatta Szabó József, a bíróság szóvivője az MTI-t.
2010. január 26. kedd 19:13 - HírExtra
Anyagi és erkölcsi kártérítést, bocsánatkérést követel Molnár Oszkártól egyebek mellett a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD), a Bhim Rao Egyesület, a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, Edelény cigány kisebbségi önkormányzata, valamint több olyan magánszemély, akiket - állításuk szerint - a polgármester megrágalmazott, megsértett.

A felperesek az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: nem engedik meg, hogy asszonyokat csupán a származásuk miatt rágalmazás érjen, ezért fordultak bírósághoz.
Molnár Oszkár egy önkormányzati testületi ülésen korábban azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak: gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat. A polgármester név szerint említette Szendrőládot és Lakot.

Szabó József, a megyei bíróság szóvivője kedden az MTI-nek elmondta: a keresetet a bíróság átvette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását