2024. május 17. - Paszkál

Tihipko szívesen lesz miniszterelnök?

Az ukrajnai elnökválasztás első fordulójában harmadik helyen végzett Szerhij Tihipko volt jegybankelnök újságírókkal közölte: akár Viktor Janukovics ellenzéki pártvezető, akár Julija Timosenko jelenlegi kormányfő lesz az új ukrán államfő, bármelyiktől elfogadja a miniszterelnöki tisztséget.
2010. január 26. kedd 17:10 - HírExtra
"Ha valakinek - Timosenko elnöknek vagy Janukovics elnöknek - sikerül a parlamentben megteremtenie a többséget és felajánlja a miniszterelnöki tisztséget, kétségkívül nem fogom azt elutasítani" - jelentette ki Tihipko. A politikus hozzátette: nem a munkalehetőség érdekli, hanem csomagtervről akar megállapodást, amelynek tartalmaznia kell a válságellenes programot és az ahhoz szükséges törvényjavaslatokat.

A 49 éves Tihipko a brit hírügynökségnek nyilatkozva hétfőn kijelentette: addig hajlandó együttműködni kormányfőként akár Janukoviccsal, akár Timosenkóval, amíg támogatják a "gazdaság élénkítését célzó népszerűtlen intézkedéseit".

A január 17-i fordulóban Viktor Janukovics a szavazatok 35,32 százalékát, Julija Timosenko pedig 25,05 százalékát kapta, így ők kerültek a február 7-i második fordulóba. A "királycsinálónak" tartott Tihipko, aki a harmadik helyen végzett a szavazatok 13,05 százalékával, a múlt héten még azt mondta: semleges kíván maradni a második fordulóban és egyik jelöltet sem támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását