2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: minden pártérdekek mentén történt a BKV-nál

A Fidesz szerint a BKV-val kapcsolatos minden egyes hír azt bizonyítja, hogy Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes nem egy "magányos harcosként" követte el azokat a tetteket, amelyekkel most hírbe hozták, hanem minden pártérdekek mentén és pártutasításra történt a közlekedési vállalatnál.
2010. február 3. szerda 17:00 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ezt azután mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az MTI értesülése szerint hűtlen kezelés miatt három új gyanúsítottja van a BKV-ügynek, köztük van Tóthfalusi György volt igazgatósági elnök és Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó.

Az ellenzéki politikus szerint ma már nem kérdés, hogy a BKV MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, "ahonnan talicskával tolták ki a közpénzt". Ilyen mértékű visszaéléseket azonban a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció legmagasabb szintű támogatása nélkül nem lehetett volna végrehajtani - tette hozzá.

Mint mondta, Hagyó Miklós a szocialisták első számú embereként "tett-vett a Városházán", és nyilvánvaló, hogy az MSZP vezetői előtt sem lehettek titkok ezek az esetek, "sőt egyértelműen az ő tudtukkal vagy felhatalmazásukkal vagy utasításukra kellett, hogy történjen mindaz, ami a BKV-nál történt".

Az embereknek jogos elvárása, hogy mindenki a törvényes elszámoltatás keretében feleljen azért, amit tett az elmúlt időszakban akár a BKV-nál, akár máshol közpénzen - közölte Szijjártó Péter.

A rendőrség szerdai közleményében megerősítette az MTI információját, miszerint három új gyanúsítottat hallgattak ki, továbbá különböző kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szerződések miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát, a BKV volt kommunikációs munkatársát, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt és Regőczi Miklós egykori vezérigazgató-helyettest. A hatodik gyanúsított - M. László - egy kommunikációs cég vezetője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a gyanúsítotti kihallgatások folyamatban vannak, ezzel párhuzamosan házkutatásokat tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását