2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyakó szerint Orbán elüldözi a tőkét

Magyarországon Orbán Viktor, a Fidesz elnöke jelenti a kiszámíthatatlan tényezőt a külföldi befektetőknek, a magyar gazdaságot pedig komolyan veszélyezteti a Fidesz, mert elüldözi Magyarországról a működő tőkét - áll Nyakó Istvánnak, az MSZP szóvivőjének szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2010. február 3. szerda 21:47 - HírExtra
A szóvivő arra reagált, hogy Orbán Viktor Frankfurtból azt nyilatkozta az MTI-nek: a hektikus, kiszámíthatatlan, megbízhatatlan kormányzati döntések korszaka lejárt, a partnerség korszaka érkezik majd el Magyarországon.

"Ezért azt ajánlottam a német befektetőknek, hogy legyenek türelemmel, és legyenek bizalommal, ne vonuljanak ki Magyarországról" - mondta a Fidesz elnöke, miután találkozott a Német Gépipari és Építőipari Szövetség elnökségének tagjaival.

Nyakó István emlékeztetett arra: korábban a Fidesz tehetett az Apollo Tyres nevű cég Magyarországról történő visszalépéséről, amikor Orbán Viktor Gyöngyösön "a Fidesz beruházás-ellenes politikáját hirdette meg", megakadályozva a csaknem ezer embernek munkát adó beruházást.

A szocialista politikus utalt arra is, hogy Pécsett a fideszes vezetésű önkormányzat "elfoglalta" a tulajdonostól a Pécsi Vízműveket, felrúgta a velük kötött szerződést, aminek "gyárfoglalás, kidobóemberek és nemzetközi botrány" lett a következménye.

Mint írta, "a Fidesz politikájának a kárát a magyar munkavállalók látják", állások szűnnek meg és új munkahelyekről kell lemondani. "A Fidesz bunkósbottal veri ki a befektetőket Magyarországról", és megint a "Minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek"-elv érvényesül - fogalmazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását