2024. április 19. - Emma

A blogolás az idősebbek dolga

A Pew Internet és az American Life Project közös jelentése szerint az amerikai tizenévesek mindössze 14 százaléka blogolt 2009-ben, szemben a 2006-ban mért 28 százalékkal. Az internetes közösségi portálokon hozzászóló tizenévesek száma a 2006-os 76 százalékról 52 százalékra csökkent.
2010. február 5. péntek 16:15 - HírExtra
"A fiatalok a +makroblogolás+ helyett a mikroblogolást választják, frissített bejegyzésekkel" - állapították meg a tanulmány szerzői a rövid üzenetek népszerűségére utalva.

A felnőttek körében ugyanakkor nem csökkent az internetes naplók iránti odaadás, tízből egy felnőtt vezet blogot. Ez az arány 2005 óta nem változott - derül ki a jelentésből.
A 18 és 29 év közötti korosztályban ugyanakkor a 2007-es 24 százalékról 2009-re 15 százalékra esett vissza a blogolók száma. A harminc feletti amerikaiak viszont nagyobb kedvvel vezetnek online naplót, a 2007-ben mért hét százalékról ugyanis 11-re nőtt az arányuk.

A tizenévesek körében a közösségi portálok népszerűsége gyarapodott, a tinédzserek 73 százaléka tagja valamelyik közösségi oldalnak, noha már nem küldenek üzenetet ismerőseiknek minden nap.

A Pew szerint a zeneközpontú MySpace fiatalabb, a Facebook viszont idősebb felhasználókat vonz. Érdekesség, hogy az amerikai tinik a Twitterért sem rajonganak, a 12 és 17 év közöttiek mindössze nyolc százaléka mondta, hogy használta a Twittert, amelynek legfőbb felhasználói a fiatal felnőttek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását