2024. május 14. - Bonifác

Tiltakozik a KDNP a be nem tartott ígéretek miatt

Az újbudai polgármester be nem tartott ígéretei, a XI. kerületi Hadik kávéház felújításának ötéves elhúzódása miatt tiltakozott a KDNP szerdán a helyszínen - közölte Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselőjelöltje az MTI-vel.
2010. február 10. szerda 13:55 - HírExtra
Elmondta, hogy Molnár Gyula (MSZP) polgármester elismerte felelősségét a kávéházzal kapcsolatban az idén januárban, a képviselő-testület ülésén. Rétvári Bence kiemelte: a kávéház kialakításának köze sincs az önkormányzat kulturális bizottsága által 2008-ban elfogadott tervekhez, a jelenlegi munkálatok kétharmad részben romkocsma jellegűek, csak egy leválasztott részt alakítanának ki klasszikus enteriőrrel.

A Fidesz-KDNP januárban már szervezett tiltakozó akciót a XI. kerületben található Hadik kávéház felújításának ötéves elhúzódása és a kávézó körüli "politikai kötődésű offshore cégháló" miatt. Akkor elmondták, hogy eddig mintegy háromszázmillió forint közpénz folyt el erre a projektre. Ekkora összegért vásárolták meg ugyanis az ingatlant, amelynek teljes felújítása a mai napig nem fejeződött be. Az önkormányzat előbb azt ígérte, hogy november 20-án megnyitják a kávéházat, de később azt határozatlan időre elhalasztották.

Rétvári Bence közölte: az ügy érdekessége, hogy a kerületi önkormányzat MSZP-SZDSZ többsége vételi jogot biztosított egy offshore hátterű cégnek az egész ingatlanra. Mint kifejtette, ez azt jelenti, hogy a jogosult egyoldalú nyilatkozattal, az önkormányzat további engedélye nélkül saját tulajdonba veheti 2011-ben az ingatlant.

Kitért arra is: a Fidesz-KDNP az elmúlt hónapokban sikeresen tiltakozott az ellen, hogy míg az offshore hátterű Hadik üzemeltetői számtalan kedvezményt kapnak, addig a környéken működő kis- és középvállalkozások bérleti szerződéseit az önkormányzat február 15-i hatállyal fel kívánta mondani, a kulturális városközpont projektre hivatkozva. A Kereskedelmi és Iparkamarával közösen folytatott egyeztetéseken sikerült elérni, hogy a kerületben évek, évtizedek óta dolgozó magyar tulajdonú vállalkozások határidő-hosszabbítást kapjanak. Ezzel a válságos időkben munkahelyek menekültek meg - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

newbleda
2010. február 10. 16:50
Ebben az írásban minden benne van, ami a fidesz-kdnp politizálását jellemzi. Tiltakozás, offshore.
Arra viszont kiváncsi lennék, hogy az eddigi újbuda 16.VK-i kdnp-s jelölt, Orbán Anita ellen is Rétvári Bence tiltakozott? Mert mint kiderült a hölgy férje erősen érintett a BKV botrányokban. Ezért kellett ilyen hírtelen visszalépnie a jelöltségtől? Igaz így már érthető a hírtelen jött betegség, az én vérnyomásom is felmenne, ha kiderülne, hogy a könnyen jött 100 millám hiányzik valakinek, és nyomoznak is utánna.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását