2024. május 2. - Zsigmond

Dávid Ibolya akcióba lendült!

Az MDF elnöke felfüggesztette az MDF öt, a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi szervezetének működését. Dávid Ibolya pénteken azt is közölte MTI-vel: megengedhetetlennek tartja, hogy "a választási kampány közepén, a folyamatosan kisebbségben maradók támadást intézzenek az MDF testületi döntései és politikája ellen".
2010. február 12. péntek 14:58 - HírExtra
A politikus döntését indokolva elfogadhatatlannak nevezte, hogy csütörtökön - állítása szerint alapszabály-ellenesen - összehívták a párt budapesti választmányának ülését.
A testület ülésén 13-an igennel szavaztak arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltánt, az MDF fővárosi választmányának elnökét és új elnöknek Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választották.

Dávid Ibolya pénteki közleményében úgy fogalmaz, hogy az alapszabály-ellenesen összehívott ülésen csak alapszabály-ellenes döntések születhetnek, ezért azok senkire sem kötelező érvényűek.

A pártelnök alapszabály-ellenesnek tartja az ülést, mert véleménye szerint azt nem az arra jogosult (Lévai Zoltán) hívta össze, és olyan személy is szavazott, akinek nincs szavazati joga. Hozzáteszi, hogy a választmánynak nem minden tagját hívták meg az ülésre, és az összehívó az összehívás alapvető formai követelményeinek sem tett eleget.

A politikus megengedhetetlennek tartja, hogy az ajánlószelvények gyűjtésének megkezdése után négy nappal, "a választási kampány közepén, a folyamatosan kisebbségben maradók támadást intézzenek az MDF testületi döntései és politikája ellen". Kijelenti, hogy ezt a politikát ugyanis nagy többséggel fogadta el az MDF budapesti, majd az országos választmánya is. "Ennek betartása minden MDF-tag kötelezettsége" - szögezi le Dávid Ibolya.

Az öt kerületi szervezet felfüggesztését azzal indokolja, hogy a csütörtöki "szabálytalansághoz, felesleges botrányhoz hasonló eset újra elő ne fordulhasson".
Szegner László csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az MDF budapesti választmányának 13 tagja este igennel szavazott arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltán elnököt és új elnöknek őt, Óbuda alpolgármesterét választják. Szegner László közleményében azt írta, a huszonhat tagú budapesti választmány tizennégy tagja volt jelen a csütörtöki ülésen. Lévai Zoltán akkor az MTI-nek jelezte, hogy a választmány ülését csak ő hívhatja össze, a tagoknak ehhez nincs joguk.

A történtek előzményéhez tartozik, hogy január 25-én bizalmatlansági indítványt nyújtott be az MDF több budapesti választmányi tagja a párt fővárosi elnöksége ellen, szerintük az MDF és az SZDSZ közötti fővárosi választási együttműködése kapcsán az MDF budapesti elnöksége nem a párt érdekeit képviselte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását