2024. április 25. - Márk

Leszállíttatták a repülőről a túlsúlyos rendezőt!

El kellett hagynia egy kaliforniai repülőgépet Kevin Smith hollywoodi filmrendezőnek, mivel a légitársaság szerint túl kövér.
2010. február 15. hétfő 14:00 - HírExtra
A férfi vasárnap a Twitteren is kifejezte nemtetszését. "Kedves Southwest Air! Tudom, hogy kövér vagyok. De valóban kidobhatott engem Leysath kapitány a gépből, amin már ültem?" - tette fel a kérdést Smith a közösségi portálon.

A leszállított férfi végül problémák nélkül, egy másik géppel utazott a hatszáz kilométerrel távolabb lévő Burbankbe.

A Southwest más légitársaságokhoz hasonlóan szabályokat hozott az egyre túlsúlyosabbá váló amerikaiak esetében. Ezek értelmében azoknak a "terjedelmesebb" utasoknak, akik "átnyúlnak" a mellettük lévő ülésre, ki kell fizetniük az extra helyet. Hogy ez szükséges-e, arról a kartámaszok alapján döntenek: ha az utas annyira elhízott, hogy nem tudja legalább az egyik kartámaszt lehajtani, fizetnie kell. A két támasztó közti távolság a Southwest szerint 43 centiméter.

A légitársaság időközben - szintén a Twitteren keresztül - elnézést kért Smith-től.
Megkötéseik azonban nem újkeletűek. Bár a Southwest sajnálja ezt a legutóbbi incidenst, elmondásuk szerint nincs más lehetőség: "Nem hagyhatjuk többet figyelmen kívül azoknak az utasoknak a panaszait, akik nem vehetik teljes mértékben igénybe ülésüket. Ők kellemetlen, sőt néha fájdalmas körülmények között kénytelenek utazni" - olvasható a légitársaság válaszában.

Smith beismerte, hogy nagyon kövér, pontos adatot azonban nem mondott. Elmondása szerint pedig mindkét kartámaszt le tudta hajtani.

A filmrendező Cop Out című új filmje Bruce Willis főszereplésével két hét múlva kerül az amerikai mozikba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását