2024. március 29. - Auguszta

Az RTL Klub Híradója a legerőszakosabb

Az RTL Klub Híradója mutatta be a legtöbb erőszakos jelenetet 2009 első félévében az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elemzése szerint; a testület négy kereskedelmi, két közszolgálati és két hírtelevízió hírműsorait vizsgálta.
2010. február 17. szerda 18:34 - HírExtra
Az ORTT az RTL Klub, a TV2, az MTV1, a Duna TV, a Hír TV, az Echo TV, a Magyar ATV és a Hálózat TV 223 hírműsorát elemezve megállapította: a vizsgált időszakban a hírek több mint negyede (27 százaléka) tartalmazott agresszív képsorokat, ami megegyezik az 1998 és 2008 között mért aránnyal.

Az RTL Klub Híradója a több éve első helyen álló Tényektől vette át az első helyet, miután a TV2 hírműsora az elmúlt évhez képest 6 százalékkal csökkentette az agresszióval kapcsolatos híreinek arányát.

Az MTI-hez eljuttatott elemzés szerint leginkább a Hálózat TV törekedett az erőszakos hírek mellőzésére, csak minden tizedik hírében számolt be megrázó eseményről.
A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény értelmében a híradót nem kell korhatári kategóriába sorolni, ám a hírműsorokra is vonatkozik az a megkötés, hogy nem tehetők közzé olyan időszakban, amikor a tartalmuknak megfelelő kategóriába sorolás esetén nem lenne helyük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását