2024. április 29. - Péter

Tabajdi: jobb a helyzet, mint ahogy sokan gondolják

Tabajdi Csaba szerint Magyarország helyzete sokkal jobb, mint amit az ország lakossága érez.
2010. február 18. csütörtök 15:58 - HírExtra
Az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője csütörtökön Kaposváron, sajtótájékoztatón több, az egyes országokat összehasonlító felmérésre hivatkozva vélekedett így, hangsúlyozva: nem az ország van romokban, ahogy ezt Orbán Viktor Fidesz-elnök mondta, hanem "az ország lelke".

A rossz közhangulatot a szembenállás okozza - fogalmazott Tabajdi Csaba, hozzátéve: "ha ez folytatódik, és nem áll meg ez gyűlöletspirál, Magyarországnak sem belső fejlődési, sem uniós érdekérvényesítő lehetősége nincs".

Tabajdi Csaba a tavaszi országgyűlési választás kimeneteléről szólva közölte: a szocialisták szeretnének megkerülhetetlen politikai erő maradni. "Szeretnénk elkerülni, hogy Magyarországon egyetlen párt határozza meg a politika irányát" - tette hozzá.
A baloldali kormányzás tevékenységét értékelve Tabajdi Csaba leszögezte: "nem hagyjuk, hogy az elmúlt nyolc évet kisatírozzák politikai ellenfeleink a magyar történelemből, ez a nyolc év hibáival, botladozásaival is vállalható".

Az európai parlamenti képviselő, aki Lamperth Mónika és Kolber István, az MSZP egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeinek meghívására látogatott a somogyi megyeszékhelyre, a jövőről szólva azt mondta: kulcsfontosságú az ország modernizációja, emellett az egyik legfőbb feladat a munkahelyteremtés és a szociális rendszer további finomítása.

Lamperth Mónika országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese - megerősítve az EP-képviselő által elmondottakat - hangsúlyozta: egészen bizonyos abban, hogy árt Magyarországnak, hogyha valaki "önös érdekből, politikai haszonszerzés céljából" megpróbálja úgy beállítani Magyarország helyzetét, hogy "romokban az ország". Ezt cáfolandón minden alkalommal el fogják mondani, hogy milyen fejlesztések történtek az elmúlt nyolc évben - tette hozzá.

Kolber István országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke közölte: hamarosan A tisztánlátás kedvéért címmel kampányt indítanak, bemutatva azokat az eredményeket, amelyeket a szocialista kormányzás idején elértek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását