2024. április 24. - György

Oszkó a mikrovállalkozásokról

A kis- és középvállalati szektornak javuló piaci környezetre, keresletre, elérhető árú finanszírozásra van szüksége.
2010. február 23. kedd 08:13 - HírExtra
A lap keddi számában közölt interjúban a tárcavezető úgy véli, a következő kormánynak is ugyanolyan szigorral kell folytatnia a munkát, mint ahogy ők tették. Oszkó Péter elmondta, a kis- és középvállalati szektornak a fentiek mellett jó, hatékonyságot növelő támogatási programokat kell kínálni, de - mint mondta - nem csaphatjuk be magunkat, "ez a szektor a jelenlegi állapotában nem versenyképes". A szektort szerkezetében, s az egyes vállalkozásokat működésében, innovativitásában, fejlődőképességében kell megváltoztatni.

Az államnak a változásokhoz kell hozzájárulnia a hatékonyabban felhasznált uniós támogatásokkal, lejjebb szorított finanszírozási költségekkel és a különféle szabályozókkal.

A pénzügyminiszter szerint egy borzasztó nehéz költségvetési pályán veszi át a következő kormány a stafétabotot, ez megkövetelné azt, hogy ugyanolyan szigorral is folytassa a munkát, ahogyan azt a jelenlegi kabinet.

Úgy vélte, nem járható az az ellenzék által sokszor hangoztatott út, hogy ők majd másképp csinálják. "Úgy alakítaná (az ellenzék) a dolgokat, hogy az ország és a lakosság sokkal kevesebb terhet érezne. Valójában ilyen út nincsen. Ha valaki könnyebb utat ígér, az borzasztó nehéz helyzetbe kerül, ha kormányra kerül, és aztán valakire megpróbálhatja rákenni az ígéretei miatti felelősséget" - fogalmazott, hozzátéve, a költségvetési kockázatokkal való fenyegetés bizony ennek az előkészítése.

A közlekedési társaságok - a MÁV és a BKV - konszolidációjáról szólva úgy vélte, az igazi kérdés nem ezen cégek pénzügyi helyzetének rendezése, hanem az, miként lehet elkerülni, hogy ezek a vállalatok további adósságot termeljenek. "Ennek a kérdésnek a megválaszolása után lehet azzal foglalkozni, mekkora adósságot hoztak ezek a vállalatok a múltból és mit kell azzal tenni" - fogalmazott.

Oszkó Péter elmondta még, bízik abban, hogy a pénteki Malév-közgyűlésen rendeződik a cég tulajdoni helyzete, amire most jó esélyt lát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását