2024. április 23. - Béla

Az indiaiak vetítenek!

Ben Kingsley Oscar-díjas brit színész, a Gandhi világhírű sztárja pénteken debütál az indiai közönség előtt első bollywoodi filmjében.
2010. február 24. szerda 16:03 - HírExtra
A 66 esztendős színész egy kiváló matematikust alakít a Teen Patti (Három kártya) című thrillerben, amely a mumbai illegális játékbarlangok világában játszódik. A rendező Leena Yadav, aki a legkelendőbb indiai sztárokat szedte össze filmjéhez, arról beszélt a produkció pénteki premierje előtt, hogy az egyik kulcsfigura szerepét mindig is egy nemzetközileg elismert színészre akarta bízni, és az első perctől tudta, hogy Kingsley lenne a legjobb.
"Boldog vagyok, hogy meg tudtam nyerni a produkció számára" - fejezte ki örömét a rendezőnő, aki csak azon csodálkozott, hogy korábban senkinek sem jutott eszébe Bollywoodban, hogy a színésszel dolgozzon.

Pedig Kingsley-nek különleges státusa van a szubkontinensen: a Gandhi című életrajzi dráma címszerepének eljátszása óta nagy tisztelet övezi Indiában, ahol a függetlenség kivívásának napján minden évben levetítik a filmet.

"Még mindig a Gandhi című filmhez kötnek. Elismerésnek tekintem. Kitörölhetetlenül beleivódott a csontjaimba" - mondta Kingsley tavaly decemberben az Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Korábbi híradások arról számoltak be, hogy Kingsley következő indiai filmjében a Tadzs Mahalt építtető uralkodót játssza majd, és a forgatás még idén elkezdődik. A jelek szerint a hindi nyelvű filmipar a külföldi sztárok bevonásával igyekszik szélesíteni tengerentúli közönségét, de Hollywood is élénk érdeklődést mutat az indiai filmstúdiók iránt.

A Teen Patti rendezője úgy vélte: "ma már olyan kicsi a világ, hogy nem okoz nehézséget a hollywoodi vagy más nemzetközi sztárok ügynökeinek elérése". Ezért azt jósolta, hogy a filmvilág népszerű színészei ezután gyakrabban tűnnek majd fel az indiai filmekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását