2024. április 24. - György

Megvédte címét az osztrák csapat

A címvédő osztrák válogatott szerezte meg az aranyérmet az északi összetett csapatversenyében a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján.
2010. február 24. szerda 06:27 - HírExtra
Ausztria legjobbjai kiélezett versenyben előzték meg a némileg esélyesebbnek számító amerikai csapatot. A harmadik helyen a németek futottak be.
A síugrás után még a finnek álltak az élen, minimális előnnyel az amerikaiak előtt, s - a futásra átszámítva - 36 mp-cel Ausztriát megelőzve. A futás során már az első osztrák, Bernhard Gruber ledolgozta a hátrányt, majd miután a finnek leszakadtak, az osztrákok együtt haladtak az amerikaiakkal. A harmadik ember, Felix Gottwald aztán több mint 14 mp előnnyel váltotta a befutó Mario Stechert, ugyanakkor az amerikai negyedik futó, Bill Demong gyorsan felzárkózott Stecherre, de az osztrák versenyző kiválóan osztotta be erejét, és a hajrában állva hagyta vetélytársát.

Eredmények:

Északi összetett, csapat, olimpiai bajnok:

Ausztria (Bernhard Gruber, David Kreiner, Felix Gottwald, Mario Stecher) 49:31.6 p (síugrás: 479,9 pont/sífutás: 48:55.6 p)

2. Egyesült Államok (Brett Camerota, Todd Lodwick, Johnny Spillane, Bill Demong) 5.2 mp hátrány (505,8/49:34.8)

3. Németország (Johannes Rydzek, Tino Edelmann, Eric Frenzel, Björn Kircheisen) 19.5 mp h. (473,3/49:06.1)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását