2024. április 18. - Andrea, Ilma

Obama kitüntette Bob Dylant és Clint Eastwoodot

Barack Obama csütörtökön művészeti díjjal tüntette ki Clint Eastwood színész-rendezőt, Bob Dylan énekest és az amerikai szellemi élet több kiválóságát.
2010. február 26. péntek 14:10 - HírExtra
A Fehér Ház indoklása szerint Dylan "az ifjúkori lázadás és költői érzékenység ikonjává vált", míg Eastwood filmjei és színészi alakításai "az egyéniség, a kemény igazságok és az amerikai lét esszenciájának esszéi".

Az elnök köszöntőjében arról beszélt, hogy "a két művész pályafutása évtizedeken át hagyta ott nyomát az amerikai kultúra tájképén".

A Fehér Ház keleti termében megrendezett ceremónián az amerikai kulturális élet több mint tucatnyi további fontos szereplőjének munkásságát is kitüntetéssel jutalmazták. Elismerésben részesült többek között Rita Moreno színésznő, számos klasszikus filmmusical sztárja, Frank Stella festő és szobrász, David Levering Lewis Pulitzer-díjas történész, Jessye Norman szopránénekes és Maya Lin építész is. John Williams filmzeneszerző egyebek mellett a Star Wars-sorozathoz komponált muzsikáért és az olimpiai indulókért vehetett át egy medált. Elie Wiesel Nobel-békedíjas írót és politikai aktivistát pedig a holokauszttal kapcsolatos tudás fáradhatatlan megismertetéséért köszöntötte Obama.

Mindannyian különböző utat jártak be, amíg ide kerültek, de mind a kulturális élet csúcsára jutottak, és az emberi szellem nagyságának és mélységének letéteményesei - méltatta a kitüntetetteket az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását