2024. május 3. - Tímea, Irma

Milliárdos veszteséget "termelő" hackerek

A levélszemetek és a számítógépes rendszerek ellen indított kibertámadások az elmúlt évben vállalatonként átlagosan 2 millió dollárt, azaz mintegy 396 millió forintnyi veszteséget okoztak - derül ki egy friss kutatási eredményből.
2010. február 27. szombat 18:14 - HírExtra
A Symantec szoftveres biztonsági megoldásokkal foglalkozó vállalat jelentése szerint a támadások leggyakoribb célpontjai a szellemi termékek, a pénzügyi információk és az ügyfélazonosításra szolgáló adatok. Az amerikai szoftvercég állam- és vállalkozásbiztonságról szóló felmérésében 27 ország 2100 cégét vizsgálták, amelyek közül 43 százalék ismerte el, hogy a különböző kibertámadások során 2009-ben bizalmas, vagy egyéb magánadataik kerültek illetéktelen kezekbe.

A hét elején közreadott jelentés szerint a megkérdezettek 75 százalékánál fordult elő valamilyen virtuális bűncselekményt az utóbbi 12 hónapban.

A tanulmányban kibertámadásnak neveztek minden olyan visszaélést, amelyet valamilyen számítógép vagy mobil eszköz használatával az interneten keresztül követnek el, és amellyel anyagi haszon reményében okoznak kárt egy másik félnek. Elsősorban spamekkel, azaz kéretlen üzenetekkel, hamis vírusirtó programokkal és a számítógépek hackelésével férkőznek be a bűnözők a gyanútlan vállalkozások informatikai rendszereibe.

A Symantec szóvivője szerint az érintettek megelőzhetik a bajt, ha megfelelően biztosítják infrastruktúrájuk végpontjait, védik az internetes üzenetküldő rendszereiket, odafigyelnek a kritikus belső szerverekre, valamint kiépítik, illetve fejlesztik a biztonsági adatmentési lehetőségeiket.

A vállalkozások 42 százaléka a kibertámadásokat nevezte meg, mint a legnagyobb veszélyforrás, azaz a számítógépes bűnözőktől jobban félnek, mint a természeti csapásoktól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását