2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mick Jagger nem bír nemet mondani (ha szexről van szó)

Az angliai Kentben született Mick Jagger középosztálybéli családban nőtt föl, hamísítatlan brit mintapolgár helyett azonban minden idők egyik legmocskosabb rockikonja vált belőle.
2010. március 8. hétfő 11:19 - HírExtra
A legenda szerint Jagger már gyerekként is tudatosan készült a rocksztárságra. „Imádtam énekelni és imádtam zenét hallgatni, tudtam, hogy ez a hivatásom!” – jelentette ki Jagger egy interjúban.

Az amúgy kitűnő tanuló hírében álló Mick hétévesen már jól ismerte későbbi zenésztársait, közöttük is elsősorban Keith Richards-ot, hiszen egy iskolába jártak, ám lésőbb az élet hosszú évekre elsodorta őket egymástól.

A lázadó típusú Mick tizenhét évesen botlott bele ismét Keith-be és ekkor már együtt költöztek Chelsea-ba. Ne higgyük azonban, hogy innentől kezdve sima út vezetett a két legenda világhíréhez. Keith már eleinte is csak a zene iránt érdeklődött, Mick azonban ekkor még gazdasági tanulmányokat folytatott és csak hobbiszinten zenélt.

„Eleinte nem hittem, hogy tényleg van esélyünk! Gondoltam, jobb, ha tanulok, mert a végén csöves utcazenészként végzem” – idézte fel Jagger, akinek azonban – mint idővel bebizonyosodott – nem volt félnivalója: a hobbi zenekar hamar kinőtte magát, és 1962-ben, tizenkilenc évesen már The Rolling Stones néven koncerteztek és rögzítették első dalaikat is. Egy évvel később indultak turnéra Nagy-Britannában és őrült sikert arattak, az „I Can’t Get No Satisfaction” című dallal pedig már nemzetközi ismertséget szereztek.

Persze a hatvanas évek hippi világa nem hagyta érintetlenül Jaggert, igazán komolyan vette a „szabad szexualitás” gondolatát, szinte állandóan szívott és ivott. – Én nem próbáltam lázadni, csak magamat adtam! Szívtam, szexeltem és zenéltem. Nem is kellett más! – mesélte 1992-ben a Vanity Fairnek adott interjújában.

Ekkoriban Mick valóban nem ismerte azt a szót, hogy nem: átmulatott éjszakák után gyakran kötött ki zenésztársai ágyában. A bulvársajtó szerint nem csupán első gitárosukkal Brian Jonesszal feküdt le, hanem a zenekar menedzserével és a festőművész Andy Warhollal is volt kalandja. Emellett tinilányok milliói rajongását sem volt rest kihasználni

„Tizenhat évesen találkoztam a Stonesszal és együtt buliztunk. Szabad szerelem, drogok és csodás beszélgetések, így jellemezném azokat az időket. Nem szégyellem, hogy szinte minden taggal lefeküdtem. Mick könnyű préda volt! Egyszerre volt édes és mocskos vele a szex! – írja leleplező könyvében Marianne Faithfull, kinek tiszteletére a Stones még dalt is írt, As Tears Go By címmel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását