2024. március 29. - Auguszta

Rekordmennyiségű résztvevő a Föld óráján

Már mostanra megdőlt a Föld órája résztvevőinek rekordja: idén 92-re nőtt azoknak az országoknak a száma, amelyek jelezték részvételüket a környezetvédelmi akcióban.
2010. március 8. hétfő 23:00 - HírExtra
Az idei év abból a szempontból is áttörést jelent, hogy első alkalommal vesz részt az akcióban a G20 csoport összes országa - tájékoztatta hétfőn a WWF Magyarország az MTI-t.
Eddig 1100 település csatlakozott a világszerte március 27-én tartandó akcióhoz, melynek során a résztvevők egy órára lekapcsolják a világítást. Tavaly összesen 88 ország vett részt a nemzetközi kezdeményezésben.

A regisztráltak között pedig 17 olyan ország van, amely először borul sötétségbe egy órára. Ilyen többek között Kambodzsa, Madagaszkár, Nepál és Szaúd-Arábia.
A Föld órája 2010-hez elsőként hivatalosan a kínai Szecsuán tartomány székhelye, Csengdu (Chengdu) csatlakozott. Így a környezetvédelmi kezdeményezés első bundás nagykövete a város büszkesége, Mej Lan, az óriáspanda lett, amely az akció olyan nagyköveteinek a sorába állhat be, mint Desmond Tutu, a Coldplay, vagy Cate Blanchett.

Különleges, világító nemzetközi "Föld órája focival" is próbálják felhívni az emberek figyelmét a környezetvédelem és az energiatakarékosság fontosságára. Dél-Afrikában, amely idén a labdarúgó világbajnokság helyszíne, speciális, világító Föld órája focira hívják majd meg a közönséget, híres médiaszemélyiségek társaságában. A mérkőzés teljesen sötétségben zajlik majd, csupán az eszközök - mezek, zoknik, pályavonalak, kapuk és a labda - világítanak UV-fénnyel.

A Föld óráját idén negyedszerre szervezi meg a Természetvédelmi Világalap (WWF), hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat fenyegető klímaváltozás veszélyére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását