2024. április 27. - Zita

Oszkó lehetőséget adna Varga Mihálynak

Oszkó Péter pénzügyminiszter jövő héten lehetőséget biztosít Varga Mihálynak, a Fidesz alelnökének, hogy tájékozódjon, konzultáljon a gazdaság állapotáról.
2010. március 11. csütörtök 18:10 - HírExtra
Varga Mihály csütörtökön jelentette be, hogy az államháztartási hiány alakulásának és a magyar szén-dioxid-kvóta értékesítésével kapcsolatos kormányzati lépéseknek a vizsgálatával kezdi munkáját a Fidesz-KDNP gazdasági tényfeltáró bizottsága. A testület a tervek szerint augusztusban fejezheti be munkáját, és készítheti el jelentését gazdaság állapotáról.

A Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: újra felajánlja Varga Mihálynak a gazdaságról való egyeztetés lehetőségét.

A PM szeretné, hogy az a bizottság, amely Varga Mihály vezetésével megkezdte munkáját, "valóban a tényeket tárja fel, és ne maga kezdjen el adatokat manipulálni a választási kampány keretében".

A tárca emlékeztet arra, hogy februárban, a parlamenti munkában résztvevő valamennyi párt számára felajánlotta, vezető munkatársai rendelkezésre állnak, külön tájékoztatót nyújtanak a legfontosabb makrogazdasági, államháztartási kérdésekről. Erre a tájékoztatóra azonban sem a Fidesz, sem a KDNP nem küldte el szakértőjét, képviselőjét.

A távolmaradás különösen érthetetlen annak fényében, amikor Varga Mihály, a Fidesz alelnöke azt kifogásolta a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a gazdaság állapotáról kevés adat áll számukra rendelkezésre - szögezi le a közlemény.

A tárca, a Magyar Nemzeti Bank, a Központi Statisztikai Hivatal rendszeres adatszolgáltatásai keretében, az érintett intézmények honlapján valamennyi szükséges adat rendelkezésre áll a helyzet felméréséhez. Hangsúlyozzák: a PM nem is azért ajánlotta fel a konzultációs lehetőségeket, mert az adatok hiányoznának, hanem azért, hogy segítséget nyújtson a meglehetősen széleskörű adatmennyiség közötti eligazodásban.

Mivel a Fidesz továbbra is kifogásolja, hogy nem jut elég adathoz, információhoz, ezért a Pénzügyminisztérium, és Oszkó Péter pénzügyminiszter a jövő héten lehetőséget biztosít Varga Mihálynak a tájékozódásra, a konzultációra - olvasható a dokumentumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását