2024. május 14. - Bonifác

Válaszra váró MDF

Az MDF elnöke választ vár az ügyészségtől arra, mit kíván tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására.
2010. március 13. szombat 19:15 - HírExtra
Mit kíván tenni az ügyészség a köreiből történő rendszeres, egyoldalú, jogellenes, esetenként már-már "bűncselekmény-gyanús" kiszivárogtatás ellen - kérdezte Dávid Ibolya az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében. A pártelnök annak kapcsán fordult az ügyészséghez, hogy lapinformáció szerint az Oktatási Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának felfüggesztett vezetője ellen zajló büntetőügyben a gyanúsított kihallgatása után alig fél órával a jegyzőkönyvet a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről elküldték, majd a dokumentum nem sokkal ezután egy internetes portálon már olvasható volt.

"A jegyzőkönyvet valaki vagy valakik arra illetéktelenekhez juttatták el és így a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tették. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ebben az ügyben az ügyészség semmiféle belső vizsgálatot nem indít" - olvasható Dávid Ibolya közleményében.

Az MDF elnöke szerint az ilyen és ehhez hasonló ügyek súlyosan aláássák a jogbiztonságot és az ügyészség pártatlan működésébe vetett bizalmat.
"Emlékezetes, hogy nem ez az első olyan ügy, ahol ismeretlen források, vélhetően ügyészségi berkekből, folyamatosan nyomozati cselekményekkel összefüggő információkat szivárogtatnak ki. Ez a kiszivárogtatás pedig – emlékezzünk csak az UD Zrt. ügyre – általában mindig egy oldal szempontjai és érdekei mentén történik" - fogalmazott Dávid Ibolya.

A Magyar Demokrata Fórum választ vár az ügyészségtől, hogy mit kívánnak tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására - áll a közleményben.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Borovszky Tímea kihallgatási jegyzőkönyvét a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről küldték el valahová, és rövidesen a Kuruc.info című portálon volt olvasható.

Ezzel kapcsolatban Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: nincs befolyásuk arra, hogy a hivatalosan elfaxolt iratok hová kerülnek. "Bizonyos embereknek ki kell adni az iratokat, például iratismertetéskor", így nem igazolható, hogy az ügyészség munkatársai "nyomták ki" illetékteleneknek a jegyzőkönyvet.

A Fővárosi Főügyészség március 5-én közleményben tudatta az MTI-vel, hogy vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség "V.-né dr. B. Tímea, az OKM esélyegyenlőségi főigazgatóságának volt főosztályvezetője ellen vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását